В благоевградското село Бело поле има 600 избиратели, регистрирани в

...
В благоевградското село Бело поле има 600 избиратели, регистрирани в
Коментари Харесай

Манолова: 600 избиратели са регистрирани в трафопост в с. Бело поле |

В благоевградското село Бело поле има 600 гласоподаватели, регистрирани в трафопост. 

За подправените гласоподаватили сигнализира ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова във фейсбук. 

Реално в селото живеят към 600 души, в него обаче има 8874 регистрирани по непрекъснат адрес, които могат да гласоподават на идните парламентарни избори, изясни Манолова.  

Вчера на с „ Отровното трио " и „ ИТН " взехме решение да пазиме честността на изборите. Ще създадем мрежа от наблюдаващи в близо 12 хиляди секции в страната за идващите избори и ще имаме същински данни кой къде живее. Ще има наказания за тези, които са „ задействали " мъртвите души да гласоподават и за тези, които не са показали адрес на местоживеене, сподели още ръководителят на „ Изправи се.БГ ". 

Тя прикани кметът на Бело поле от Вътрешна македонска революционна организация, регионалният шеф от ГЕРБ и кметът на Благоевград, самостоятелен, само че подсилен от Българска социалистическа партия, да почистят листата с мъртви души. 

Благоевградска община води по мъртви души - вместо действителните към 70 хиляди души, които живеят тук, по описите са 115 хиляди души. В региона е всеобща процедура регистриране в описите на жители от Северна Македония. Същите практики има в Рилци, Бистрица, Кюстендилско и в София, сподели още Манолова и добави, че по данни на специалисти има над 1.2 млн. мъртви души в изборните описи. 

За ГЕРБ мъртвите души са добре, тъй като могат да бъдат " задействани " за изборите, акцентира Манолова.

От „ Изправи се.БГ " оферират преброяването на популацията от Национален статистически институт да бъде направено през януари и февруари и да се употребява за гарантиране честността на изборите. Да има графи за българите, които живеят зад граница, тъй като не е обикновено 2 млн. души в чужбина да са в изборните описи в България. Основните стъпки за възстановяване на изборния развой е изчистване на мъртви души от описите, добави Манолова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР