В благоевградското ХІ ОУ „Христо Ботев“ спешно монтират паник-бутони заради

...
В благоевградското ХІ ОУ „Христо Ботев“ спешно монтират паник-бутони заради
Коментари Харесай

Зверски екшън в благоевградско школо: Баща нахлу, нахвърли се върху първокласничка и...

В благоевградското ХІ ОУ „ Христо Ботев “ незабавно инсталират паник-бутони поради родителска експанзия. До мярката се стигна, откакто татко на първокласничка нахлу в учебното заведение, руга преподавател и опита да се саморазправя със съученичка на щерка си, написа struma.bg.

По мотив случая шефът на образователното заведение Марияна Митова описа, че в сряда по време на междучасието сред 3 и 4 час две деца си разменяли реплики, като след това едното блъснало другото в корема. Ударената ученичка отишла да се оплаче на директорката, а, връщайки се към класната стая, се обадила на татко си. Минути по-късно афектираният родител влетял в учебното заведение. Охранителят на входа направил опит да го озапти и го придружил до стаята на І „ в “ клас на третия етаж. Там бащата се нахвърлил с обидни думи и хули върху класната Катя Везенкова, след което се развикал и на първокласничката, блъснала щерка му. Накрая родителят отишъл и в директорския кабинет и декларирал пред Марияна Митова, че не е удрял детето, а единствено му се скарал за постъпката.

„ Веднага организирах диалог с ученичката, станала обект на родителската експанзия. Тя ми изясни, че въпросният татко не я е удрял, а единствено е докоснал бузата й с пръст “, описа през вчерашния ден директорката и добави, че с изключение на с ученичките е извършен диалог и с родителите им, и с класната Катя Везенкова. За случая директорката написала отчети до началника на Регионалното ръководство по обучение Ивайло Златанов, до „ Закрила на детето” и до община Благоевград. В 15.30 часа тя персонално проверила каква е обстановката в І „ в” клас и открила, че учениците са спокойни и протича естествен образователен развой.

Час по-късно родителите на двете деца пристигнали да ги вземат от учебно заведение и си говорили умерено на двора, а след 17.30 часа фамилията на първокласничката подало тъжба в полицията, че детето им е бито. Показания е извикана да дава класната К. Везенкова, а бащата, нахлул в учебното заведение, е арестуван до 24 часа.

Вчера малко предиобед в кабинета на директорката бяха пристигнали представители на отдел „ Закрила на детето” и Детска педагогическа стая, които разговаряха с Марияна Митова. Тя акцентира, че с двете деца от І клас към този момент работи психологът на учебното заведение, а за понеделник е планувана обща родителска среща, на която ще бъде обсъждана експанзията. Коментирайки държанието на бащата, директорката обясни, че всички родители на възпитаници са осведомени с пропускателния режим в учебното заведение, а също така при започване на годината са подписали заявления, че нямат право да се саморазправят с възпитаници и учители. За да бъде обезпечена в още по-голяма степен сигурността на децата и колектива на ХІ ОУ, в учебното заведение ще бъдат инсталирани два паник-бутона – един на входа на постройката, при защитата, и другият в директорския кабинет.

Родителите на първокласничката, подали жалбата, обявиха: „ Бихме желали изрично да заявим, че нямаме нищо срещу ХІ ОУ, шефа и учителите. Изключително сме удовлетворени от работата им и им благодарим за грижите и старанието. Подадохме жалбата в полицията, тъй като желаеме този татко да бъде озаптен и да престане да стресира децата. Ами в случай че отново нахлуе, с цел да тероризира друго дете?” – попита майка, а брачният партньор й добави, че, в случай че човек не е добре с нервите, би трябвало да се лекува, а не да върви да буйства из учебните заведения.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР