В Благоевградска област преди обяд на 13 декември вече пет

...
В Благоевградска област преди обяд на 13 декември вече пет
Коментари Харесай

Петрич е без питейна вода, в Гърмен бедстват 10 000 души

В Благоевградска област преди обяд на 13 декември към този момент пет общини са в бедствено състояние поради тежките последици от изобилните дъждове. Придошлите води на огромните реки Струма и Места, както и техни притоци, отнесоха водопроводи и мостове, подкопаха пътища, наводниха здания и аграрни земи, заяви БНР.

Гърмен, Симитли, Петрич, Благоевград, а към този момент и Кресна са общините в бедствена обстановка . На доста места има подкопани или затрупани от камъни и тиня пътища.
 Бедствено състояние в Пиринско и Смолянско Обновена
Бедствено състояние в Пиринско и Смолянско

Още през днешния ден неотложно стартира списък на вредите

Сутринта от мощните води на река Струма подаде моста към благоевградските села Покровник и Падеш. Към момента има различен маршрут за колите към и от града . Докато се борят с водната буря десетки обитаеми места останаха без питейна вода поради скъсани водопроводи.

Обстановката в Петрич е комплицирана. Там екипите не могат да стигнат до главните резервоари и помпени станци и. Над 30 метра от основния тръбопровод на Кресна е отвеян от водите в Пирин.

По думите на кмета на община Петрич Николай Георгиев градът е без питейна вода .

Тежка остава обстановката в община Гърмен . Река Места отнесе висящия над реката водпровод, който зарежда осем обитаеми места.

" Ситуацията е сериозна, бедстват на 10 000 души . Училища, детски градини евентуално ще се наложи да се затворят ", сподели кметът Феим Иса, който изиска незабавна помощ от страната за възобновяване на големите вреди.

Няма по какъв начин да се оправим с този извънредно тежък проблем, добави Феим Иса.
 Бедствено състояние в няколко родопски общини Обновена
Бедствено състояние в няколко родопски общини

Без ток поради проливни дъждове са десетки селища
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР