В Благоевград подновиха протестите срещу социалното неравенствоС митинг пред община

...
В Благоевград подновиха протестите срещу социалното неравенствоС митинг пред община
Коментари Харесай

В Благоевград подновиха протестите срещу социалното неравенство

В Благоевград възобновиха митингите против общественото неравноправие
С протест пред община Благоевград и шествие по улиците на града с последна точка "Водоснабдяване и канализация", в регионалния град довечера бяха възобновени митингите против общественото неравноправие, прекратени преди коледните и новогодишни празници, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Днешният митинг се организира и против повишението цените на тока, водата и налозите.

На митингите през ноември и декември 2018 година, почнали против високите цени на горивата, а по-късно прераснали и срещу общественото неравноправие и ниски стандарт на живот, се стигна до блокиране на няколко пъти на ГП Е-79, което пък наложи жандармерията трайно да се настани в Благоевград.

Поскъпнаха цените на тока, водата, налозите, в Благоевград затвориха цигарената фабрика и цеха за кормила, последни сме по вложения, митингът ни не е подкрепян от нито една партия, желаеме съд за отговорните, довели до това състояние българина ”, сподели уредникът на митинга Николай Котанов. Той добави, че това е началото на митингите. На идващите през другата седмица, които отново ще са пред общината, ще изискат кметът Камбитов да отговори на какви цени са ремонтирани централният площад и ул. „ Марица ”, по какъв начин и кои компании са спечелили поръчката.

Шествието от 50-ина души скандираше: "Сърце, душа - за България", "Мафия". По време на марша през града към него се присъединяваха още жители, недоволни от продължаващото и трайно обедняване на българина. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР