В бившата Белодробна болница са настанени първите 5 украинки със

...
В бившата Белодробна болница са настанени първите 5 украинки със
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив недоволен от бездействието на държавата

В някогашната Белодробна болница са настанени първите 5 украинки със 7 деца. Предстои дислокиране на още 4 дами с 4 деца. Сградата разполага с 53 стаи с по три кревати, над 20 от пространствата към този момент са подготвени, останалите ще бъдат приключени до две седмици. Това оповестиха на конференция кметът на Пловдив и заместникът му. На нея участваха шефовете и на всички общински предприятия, които участваха в почистването на постройката, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Местните управници обявиха, че никой не ги е търсил от националния спешен щаб. 

Кметът съобщи: " Не че е цветущо, само че със средствата, с които разполага община Пловдив и с доброволния труд, на този стадий разполагаме с това. Апелирам най-сетне регионална администрация, страната, министерствата, институциите, да влязат в ролята си за Пловдив по отношение на проблемите на тази тематика. 

Г-н Титюков ще каже какъв брой писма сме писали, резултатът не е подобен, какъвто би трябвало да бъде. Намерихме помещение, ремонтираме го, само че с това не значи, че на някой отговорностите отпадат. Напротив, аз не съм видял някой да пристигна от регионална администрация. Не единствено да си носим костюмите, би трябвало да има и отговорност, нека да си влязат в ролята. Благодаря на сътрудниците, които участваха, нямаше почивни дни. И на доброволците ".

Кметът добави, че отпусканите 15 лева са прекомерно дребна сума. Заместникът му посочи, че изхранването на украинците е по линия на обществените услуги и коства 7.20 лева дневно. 

До регионална администрация, до Министерство на финансите, до Министерски съвет са изпращани голям брой писма за държавно финансиране, само че без резултат. Към 31 май не са разплатени 38 000 лева разноски за Младежки център.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР