в Битоля, е осъден на шест месеца условна присъда, съобщава

...
в Битоля, е осъден на шест месеца условна присъда, съобщава
Коментари Харесай

Условна присъда за Ламбе, подпалил българския културен център в Битоля

в Битоля, е наказан на шест месеца условна присъда, оповестява северномакедонската ТВ 24. Той е наказан на различна условна присъда с 6 месеца отнемане от независимост, в случай че в едногодишен период не извърши ново закононарушение.

Алабаковски призна закононарушението по време на следствието, само че. След присъдата на Алабаковски му бяха върнати двата паспорта – македонският и американският.

Междувременно македонският министър председател Димитър Ковачевски твърди, че постоянно има реакция, когато се нарушава реда на каквато и да е основа. Това съобщи той в отговор на репортерски въпрос, че македонските управляващи не са реагирали, когато се работи (провокации към българите – б.р.), само че
външното министерство незабавно е реагирало поради езика на омразата при мача сред България и Република Северна Македония.
Припомняме, на 26 септември България победи РСМ на мач в Скопие при скандално държание от страна на публиката на домакините. Северомакедонците първо освиркаха националния химн на България, а след това не стопираха да наскърбява българите. Мачът е преди идния чоп за квалификациите за Евро 2024.

Ковачевски отхвърли, че не имало реакция към обидното държание на македонските домакини.

“Не е тъкмо, че не сме реагирали, ние постоянно реагираме, когато има дейности, които нарушават разпоредбите. Външно министерство реагира, само че реагирахме и на един различен мач, в който играха националните тимове, само че аз въпреки всичко считам, че
най-хубавият метод да се радваш е да радваш своя тим и да уважаваш съперниците.
Това важи за нас, несъмнено, само че важи и за нашите съперници, сподели Ковачевски след събитието за представянето на Проекта за свързване на локалните пътища.

От Македонското външно министерство обявиха, че спортните прояви са най-висшият израз на правилата на правилни връзки, взаимно почитание и съревнование в духа на спортсменството. Злоупотребата с тези събития за разпространение на ненавист и назадничавост е основна диаметралност на главната им концепция, се показва в известието на Министерство на външните работи.

От министерството допълват, че и в бъдеще Северна Македония и България ще продължат да работят интензивно за възстановяване на взаимоотношенията като съдружници в НАТО, бъдещи сътрудници в Европейския съюз и на първо място като положителни съседи.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР