В битките за символи, памет и история идеите и действията,

...
В битките за символи, памет и история идеите и действията,
Коментари Харесай

40,3% не ободряват преместването на Паметника на Съветската армия

В борбите за знаци, памет и история концепциите и дейностите, идващи от властта, срещат опозиция и даже отрицателни реакции. Това са част от изводите от проучване на " Галъп интернешънъл болкан ", извършено сред 11 и 19 януари 2024 година измежду 807 души.
40,3% от запитаните са срещу преместването на Паметника на Съветската войска в София против 35,7% " за ", а 24 на 100 не могат да преценяват. Общо в страната доминира отрицателното мнение във връзка с преместването на монументи и то е очебийно негативно
Преместването на Народно събрание в постройката на някогашния партиен дом се поддържа от едвам 21,6 на 100 от българите. Предложението летището в София да носи името " Васил Левски " събира 66,9% " за " против 14,2% " срещу ".  
Общо 74,3% утвърждават, а 12,3% не утвърждават слагането на пилона с националния байрак на Рожен.
Временното затваряне на Руската черква в София не се утвърждава от болшинството българи. С отрицателно отношение към случилото се са  62,7%, а 12% - с положително. Не се харесва и  концепцията за промяна на националния празник Трети март с 24 май - 77,9% не утвърждават, против 10,3% които утвърждават.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР