В битката за София интригата е за второто място –

...
В битката за София интригата е за второто място –
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч“: Терзиев води с 8%, битка за второто място – Хекимян на 1% пред Григорова

В борбата за София интригата е за второто място – под % разлика. Очаква се изборна интензивност към 41%, това предвижда социологическата организация „ Алфа Рисърч “.

Данните са от експресното изследване за София, извършено в интервала 21 – 24 октомври 2023 година от „ Алфа Рисърч “, по поръчка на БТВ. Изследването е представително за пълнолетното население с право на глас за локални избори 2023 година в Столична община.

Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по главните социално-демографски признаци. Анкетирани са 800 жители. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление по домовете с таблети и посредством телефонно изявление.

Електоралните настройки са както следва:

Васил Терзиев, ПП-ДБ и „ Спаси София “- 29,8%

Антон Хекимян, ГЕРБ-СДС – 21,1%

Ваня Григорова, Българска социалистическа партия – 20,2%

Деян Николова, „ Възраждане “ – 10,2%

Вили Лилков, коалиция КОД – 8,3%

Ивайло Вълчев, Има Такъв Народ – 3,4%.

Има няколко интриги в София, една от които е изборната интензивност. 41,5% са твърдо решени да гласоподават, а 21% към момента се двоумят, изясни социологът Боряна Димитрова.

„ В изгода на Антон Хекимян е доста по-голямата партийна конструкция на ГЕРБ. Те имат по-голяма тежест и на парламентарни избори, и управлявайки София дълго време. В същото време в хода на акцията Хекимян има релативно постоянен резултат, само че остава под мобилизацията за вота на общинската листа “ , уточни Димитрова.

За сметка на това акцията на Ваня Григорова е мощна и е над партийната листа.

„ При множеството претенденти има свързан съд с някои от другите. За Васил Терзиев и ненапълно за Антон Хекимян това е кандидатурата на Вили Лилков. Виждаме, че той прави нелош резултат. Известен растеж на неговите гласоподаватели може да съкрати дистанцията сред първите “, разяснява Димитрова. Като противник на Григорова тя уточни Деян Николов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР