В битката за президентския пост се изправят досегашния държавен глава

...
В битката за президентския пост се изправят досегашния държавен глава
Коментари Харесай

Дебат: Летец или професор заслужава да спечели изборите?

В борбата за президентския пост се изправят досегашния държавен глава Румен Радев и ректорът на Софийски университет Анастас Герджиков.

В дебата в студиото на " Тази неделя " се включиха проф. Светлана Шаренкова от Инициативния комитет зад кандидатурата на Румен Радев и проф. Румяна Коларова от Инициативния комитет зад кандидатурата на Анастас Герджиков.

„ Изборът на проф. Герджиков е доста успешен. За първи път ГЕРБ се явява не с партийна кандидатура. Явно кадровата пейка в тази партия е изчерпана и те търсят по-широко въздействие. Едно е да бъдеш ректор на „ Алма матер “, а друго е да бъдеш на висшия държавен пост - президент на Република България “, съобщи Шаренкова.

Според проф. Румяна Коларова кадровата пейка на ГЕРБ не е изчерпана.

„ Много се веселя, че от ден на ден партии се ориентират към цивилен номинации, които са издигнати от Инициативни комитети. Това е извънредно значимо. Не мисля, че за някого ще можем да кажем, че ще бъде добър президент, до момента в който не стане подобен “, добави тя.

Според Коларова Радев освен генерира спорове, само че не можа да сплоти ти тези, които съставлява. Виждате какво се случи с „ партиите на митинга “.

" Убедена съм, че в идващия парламент, изключително с появяването на тази нова групировка, която няма скрупулите на предишното, а гледа единствено напред ще има държавно управление “, счита пък Шаренкова.

Вижте целия спор във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР