В битката в съда могат да помогнат още снимки от

...
В битката в съда могат да помогнат още снимки от
Коментари Харесай

Как да осъдим общината заради щети от дупки по пътищата?


В борбата в съда могат да оказват помощ още фотоси от момента на случая, показания на очевидци и фактури от автосервизи

След последния сняг по улиците се отвориха големи кратери. Общините са заделили към 54 млн. лв. за запълване на дупки. Най-много средства са отделени за поправки в София, Варна, Пловдив и Бургас.

Но можем ли да осъдим общината и пътната организация поради вреди от дупки?

Спукани гуми, изкривени джанти и счупени амортисьори - това са повредите, които най-често водят водачите в автосервизите. Ремонтът на колата може да коства до 700 лв., в случай че вредата е от по-сериозните.

Делата против общините поради вреди от дупки не престават дълго. Но в множеството случаи са в интерес на жителите, споделя пред Нова телевизия юрист Димо Господинов.

През последните дни пунктовете за завеждане на повреди от недостатъци на пътя са претъпкани от водачи.

За да признаят застрахователите вредите, пострадалият лидер би трябвало да показа протокол от КАТ. Преминали през процедурата обаче споделят, че пътните служители на реда отхвърлят да дойдат на място с довода, че няма злополука. Така борбата против общините остава в ръцете на всеки водач поотделно.

"Единственото, което можем да създадем, е да правим оглед, да предоставим снимков материал, да опишем обстановката, знаците, да замерим дупката и да предоставим данните на клиента да си потърси правата от съответната община ", изяснява застрахователят Валентин Илиев.

В борбата в съда могат да оказват помощ още фотоси от момента на случая, показания на очевидци и фактури от автосервизи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР