В Би Ти Ви сериозно се изплашиха от шоуто на

...
В Би Ти Ви сериозно се изплашиха от шоуто на
Коментари Харесай

Отложиха старта на шоуто на Любо Нейков

В Би Ти Ви съществено се изплашиха от шоуто на Нова тв " Като две капки вода ". Заради рекордния рейтинг на десетия му сезон малкия екран отсрочи старта на цели два нови свои плана. Това са продължението на сериала " Съни бийч " и предаването на Любо Нейков " Дъ Шоуто ". За да не издъхнат в конкуренция с " Капките ", вместо да тръгнат на гърба на шоуто в понеделник, както бе дадено, те започват ден по-късно, когато Нова излъчва по-слабото по рейтинг " Един за различен ". 

Решението за отсрочване на старта на " Съни бийч " 2 и " Дъ Шоуто " е било взето броени дни преди двата плана да излязат на екран. Те трябваше да бъдат в ефир от 2 май. Комедийният сериал бе очакван за лъчение от 9 часа вечерта, а новата продукция на Любо Нейков и неговите комици – час по-късно, преди " Шоуто на Николаос Цитиридис ".

Двете стратегии трябваше да запълнят времето на " Сървайвър " след финала на риалитито на 27 април. Десетина дни преди планувания им старт обаче от Би Ти Ви публично оповестиха, че вършат смяна в програмата си. След като в продължение най-малко на месец тръбяха, че  " Съни бийч "  се завръща с нови епизоди от 2 май, ненадейно се оказа, че датата към този момент е ден по-късно – 3 май. Сериалът няма да върви в понеделник, а във вторник и сряда. Същото се отнася и за новия вид на " Комиците " – " Дъ Шоуто ". За праймтайма в понеделник останаха два часа и половина турски сериал.

От Би Ти Ви не дадоха пояснение за повода за тази изненадваща смяна. Очевидно е обаче, че това, което ги е изплашило да излъчват скъпите си бг планове в понеделник, е разбиващият триумф на " Капките ". Шоуто за имитатори на Нова тв обичайно се радва на доста почитатели, само че тази година рейтингът му е свръхестествен. От малкия екран регистрираха, че някои издания на предаването събират цели 2,6 милиона българи пред тв екраните, които гледат разнообразни негови елементи. А междинният брой на феновете на цялото 3-часово шоу е над милион. На фона на популацията на страната ни, което е по-малко от 7 милиона, това са грандиозни числа. Месеци наред в Би Ти Ви бяха уверени, че могат да бият този рейтинг с нов сезон на " Съни бийч " и ново предаване на Любо Нейков. Ето за какво оповестиха, че те започват на гърба на  " Капките ". След доста мъдруване обаче в последна сметка взеха решение да не рискуват.

Рейтингите демонстрират, че почитателите на турските сериали са единствените лоялни към Би Ти Ви фенове в понеделник вечер, когато Нова тв излъчва " Капките ". Според формалните данни, на старта на шоуто ползата към двете малките екрани е почти идентичен. С всяка последваща минута обаче шоуто на Нова събира от ден на ден хора пред екраните, до момента в който Би Ти Ви губи от публиката си. И до момента в който турският сериал се радва на относително непрекъсната публика, след финала на епизода му в понеделник и старта на " Сървайвър " рейтингът пада внезапно. С " Шоуто на Николаос Цитиридис " пък безусловно се сгромолясва за сметка на " Капките ". Това е моментът, в който в предаването на Нова се дефинира спечелилият. Такова е ситуацията всеки понеделник. Във вторник и сряда, когато Нова тв излъчва бг сериала " Лъжите в нас " и шоуто " Един за различен ", Би Ти Ви се радва на повече фенове, а най-вече почитатели събира най-скандалното им шоу –  " Ергенът ".

В продължение на месеци от малкия екран смятаха, че новият сезон на " Съни бийч " и новото шоу на Любо Нейков имат капацитет да преборят интереса към " Капките ". Явно обаче в последния миг са решили да не рискуват и против най-големия си съперник слагат единственото, към което ползата е константна големина – турският сериал. По този метод малкия екран на процедура се отхвърля да се бори с конкуренцията в понеделник вечер, признавайки своето проваляне, написа Hotarena.bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР