В Безсмъртния полк ще могат да се включат роднини на

...
В Безсмъртния полк ще могат да се включат роднини на
Коментари Харесай

Загинали в Украйна руски военни ще се приемат в Безсмъртния полк

В " Безсмъртния полк " ще могат да се включат родственици на починали в Украйна съветски военнослужещи. Те ще могат да донесат портретите им, удостоверява представителят на " Безсмъртния полк " Олга Байбулова за изданието " Фонтанка ".

Въпреки това основателите на акцията, публицисти от томския канал TV2, осъждат съветската инвазия в Украйна.

" Ние, несъмнено, се фокусираме върху героите от Великата отечествена война, само че разбираме, че от 1945 година са минали доста години и че е имало и други въоръжени спорове. И в случай че членовете на фамилията желаят да почетат героя, който е умрял в Афганистан, Чечня или в този момент, те могат да вземат портрета на своя воин, да се разходят с него и никой няма да им каже и дума, тъй като това е тъкмо същият човек, който е умрял за родината си ", изяснява Олга Байбулова.

И губернаторът на Воронежска област Александър Гусев предложи на митинга да бъдат сложени портрети на съветски бойци, починали в Украйна. Това той направи с апел в канала си в Telegram.

" Обръщам се към тези поданици на района, които възнамеряват да вземат участие в акцията в Деня на успеха. Донесете портрети освен на директните участници в сраженията на Великата отечествена война, само че и портрети на ветерани от трудовите лагери, пандизчии от концентрационните лагери, деца на войната, както и на съвременни герои от битката против нацизма, включително - участници в специфичната интервенция в Украйна ", написа Гусев.

Акцията " Безсмъртният полк " ще се организира на 9 май, потвърждава за подготовката Олга Байбулова. Кампанията " Безсмъртният полк " се организира от доста години под егидата на съветските управляващи в памет на починалите във Великата отечествена война. Наследници и родственици на паднали на бойното поле носят техни портрети в шествие, което минава по улиците на огромните градове. Руските управляващи посредством русофилски придвижвания прави опит да " изнесе " събитието и в други страни, най-вече някогашни членове на руското пространство, в това число и в България.

От началото на нашествието в Украйна руските управляващи единствено два пъти са показали броя на починалите съветски военнослужещи. На 2 март Министерството на защитата заяви, че броят им е 498, а на 25 март дава нова цифра от 1351 военнослужещи. На 7 април прессекретарят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков съобщи в изявление за Sky News, че съветската войска е понесла " обилни загуби " в Украйна.

Вчера късно вечерта руското военно министерство призна за жертви при детонацията и потъването на крайцера Москва. Един моряк е умрял, а още 27 се водят за изчезнали.

В рамките на операцията няколко пъти излизаха имена и на висши съветски военни, които са починали в Украйна.

Именно датата 9 май, един от най-големите публични празници в Руската федерация, се показва като крайъгълен камък в желанията на съветския президент Владимир Путин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР