В безредици и конфронтация с полицията се превърна протест срещу

...
В безредици и конфронтация с полицията се превърна протест срещу
Коментари Харесай

И в Барселона излязоха на улицата заради затягането на мерките

В вълнения и борба с полицията се трансформира митинг против карантинните ограничавания в Барселона. Стотици хора излязоха на централния площад на, където се намират постройките на Женералитета и кметството, с цел да изразят недоволството си от затварянето на питейни заведения, заведения за хранене и други бизнеси, както и други забрани, оповестява Euronews, представен от БГНЕС.

Един от участниците в акцията, който работи във финансовия бранш, Борха Мера, счита, че държавното управление взема нелогични и безсмислени решения, които нямат действителна основа:

Те трябваше да подхващат спомагателни ограничения в поддръжка на лечебните заведения, да обезпечат личен състав и средства за битка с пандемията и да не постановат обществени ограничавания върху нас.

Към края на акцията някои от участниците започнаха да хвърлят камъни по полицията, димни бомби и пиратки. В разгара на борбата протестиращите изгаряха кошчета за отпадък и се опитваха да построят барикади. Полицията заяви за ареста на 12 души. По същите данни са ранени 20 чиновници на реда.

Карантинните ограничения в някои райони на Испания бяха затегнати на фона на доста нарастване на честотата на COVID-19. Вече са регистрирани над 1 100 000 случая на коронавирусна зараза, над 35 хиляди от инфектираните са умряли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР