В безпрецедентни лични нападки срещу Доналд Тръмп севернокорейският лидер Ким

...
В безпрецедентни лични нападки срещу Доналд Тръмп севернокорейският лидер Ким
Коментари Харесай

Експерти: За първи път Ким Чен-ун се обръща директно към международната общност

В невиждани персонални нападки против Доналд Тръмп севернокорейският водач Ким Чен-ун го предизвести, че обмисля " най-твърдата ответна мярка в историята поради заканите против Пхенян ". В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации във вторник Тръмп заплаши Северна Корея с " тотално заличаване ". Той уточни, че в случай че Съединените щати бъдат принудени да се пазят, няма да имат различен избор, с изключение на да унищожат изцяло Северна Корея.

 © Българска телеграфна агенция
За първи път севернокорейският водач Ким Чен-ун се обръща непосредствено към интернационалната общественост, означават специалисти. В цветисто изказване, публикувано на британски език, се споделя, че американският президент Доналд Тръмп ще заплати скъпо за заканите против Пхенян.

За всеобщо учудване Ким го назовава с архаична британска дума, която значи " изглупял дъртак ". Посочва, че изявлението на Тръмп го е убедило в правотата на определения път и дава обещание да " усмири с огън побъркания изглупял американец ". Тръмп отговори в Туитър:
" Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун, един явно вманиачен човек, който няма нищо срещу да мъчи с апетит или да убива народа си, ще бъде подложен на тестване като в никакъв случай до момента. "
По-рано президентът подписа декрет за наказания на задгранични физически лица и компании, които имат връзки със Северна Корея - с цел да се отрежат източниците на приходи за нуклеарната ѝ стратегия.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Както означих в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, севернокорейските разработки на нуклеарни оръжия и ракети са сериозна опасност за мира и сигурността в нашия свят. Неприемливо е някой да поддържа финансово този незаконен режим.
Докато Китай, Русия и други страни приканиха към въздържаност, в коридорите на Организация на обединените нации в Ню Йорк севернокорейският първи посланик И Йон-хо назова възможната мярка против Вашингтон.
И Йон-хо, външен министър на Северна Корея: Това може да бъде най-мощната експлозия на атомна бомба в Тихия океан.
След нуклеарния тест на 3 септември, специалистите са на мнение, че Северна Корея би могла да въоръжи ракета с нуклеарна бойна глава и да я изстреля над Япония в Тихия океан. Наличните американски и японски противоракетни системи надали биха прихванали такава ракета, отбелязва Би Би Си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР