В Берлин продължават преговорите за формиране на нова управляваща коалиция

...
В Берлин продължават преговорите за формиране на нова управляваща коалиция
Коментари Харесай

Германският Бундестаг с първо заседание на фона на коалиционните преговори за правителство

В Берлин не престават договарянията за образуване на нова ръководеща коалиция на страната след парламентарните избори през септември, които бяха извоювани от партията на канцлера Ангела Меркел . Тази седмица се организира и първото съвещание на новоизбрания Бундестаг, който ще има работен мандат в мощно фрагментиран състав.

Този сезон ще бъде по-различен по ред аргументи - от едната страна това е най-големият Бундестаг - поради смесената изборна система в Германия този сезон 709 народни представители откриха място в Бундестага, 6 фракции, което от дълго време не се е случвало. Със сигурност третото място на една популистка партия, в чиито редици има хора, които имат откровени сантименти към националсоциализма, несъмнено ще бъде тематика. Това сподели в предаването " Събота 150 " журналистът Весела Владкова .

Със сигурност може да чакаме парламентарни хватки от страна на " Алтернатива за Германия ". Тя е показана в редица локални парламенти в Германия, тъй че към този момент имаме взор върху държанието и в пленарна зала. За положително или за зло дебатите в Бундестага, които до момента някак не бяха във фокуса на вниманието на медиите, този път тези 4 години, които пердсотят, ще бъдат все по-често на челните страници във вестниците.

Преговорите за сформиране на съдружен кабинет започнаха тази седмица и на доста ранен стадий бъдещите евнетуалните съдружни партьори си сложиха сложните тематики -  измежду тях е и миграцията, само че към този момент най-спорният миг се оказва политиката по климата.

Въпреки че всички партии, които са седнали на масата да договарят, да се афишират за съблюдаване на Парижкото спорзумение за климата, разликите идват в метода, по който това би трябвало да бъде реализирано, посочи Владкова. Очаква се идната седмица самите ръководители на партиите да се съберат и да се опитат да реализират някакъв компромис.

Цялото изявление чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР