В Берковица е изградена компостираща инсталация за разделно събрани зелени

...
В Берковица е изградена компостираща инсталация за разделно събрани зелени
Коментари Харесай

Берковица и Вършец преработват зелените отпадъци

В Берковица е построена компостираща апаратура за разделно събрани зелени и/или биоразградими боклуци. Целта на плана " Проектиране и създаване на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и/или биоразградими боклуци в общините Берковица и Вършец " е да се понижи количеството депонирани биоразградими боклуци, генерирани на територията на общините Берковица и Вършец, посредством разделното събиране и оползотворяване на зелените битови боклуци.
Капацитетът на инсталацията е 3696 тона годишно. Стойността на плана е 3 865 472.95 лв.. Осигурена е нужната техника за въвеждане на системата за разделно събиране и превозване до компостиращата апаратура на зелените биоотпадъци в двете общини. В резултат от инвестицията отпадъкът ще се трансформира в компост. 
" Социално-икономическите изгоди са ориентирани към възстановяване на качеството на околната среда за жителите на двете общини. А и в район за ръководство на отпадъците в Монтана посредством понижаване на обвързваните с депонирането на боклуци нездравословни излъчвания, даване на нов вид услуга по отношение на отпадъците на жителите и бизнеса в общините и на производството на първокачествен компост. Ще бъдат разкрити и нови 12 работни места, нужни за употреба на построената инфраструктура ", сподели Ваня Венциславова - началник на плана.
Има закупени контейнери, които ще бъдат разнесени в двете общини и за разделно събиране на отпадъка, който ще се преработва. Предстои слагането на контейнерите и назначение на личния състав, който ще обслужва инсталацията. Компостиращата апаратура се ръководи от общинска компания, с присъединяване на двете общини. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР