В Бергамо блокираха изграждането на джамия. Националистите от крайнодясната Лига

...
В Бергамо блокираха изграждането на джамия. Националистите от крайнодясната Лига
Коментари Харесай

В Бергамо блокираха изграждането на джамия

В Бергамо блокираха построяването на джамия . Националистите от крайнодясната " Лига " се намесиха в извоюван от ислямска организация търг за пазаруване на болничен параклис, оповестяват медии на Апенините.

Националистите показват, че закон от 2004 година им дава правото да се наместват, с цел да защитят обекти от културното завещание на Италия.

" Изненадан съм, че управата на болничното заведение не разбра за какъв брой сензитивен въпрос става дума ", написа в " Туитър " Атилио Фонтана, ръководител за Ломбардия от дясната партия " Лига ".

По този метод управляващите на район Ломбардия ще се намесят и ще платят за договорката. По този метод ислямската организация няма да има парцел за градежа на джамия.

Лидерът на националистите Матео Салвини предизвести по-рано тази година, че италианската просвета и италианското общество са изложени на риск от изгубване под натиска на разпространяването на исляма.

Мюсюлманите обаче съставляват в действителност малцинство в болшинството католическа Италия. Според данните през 2010 година в Италия мюсюлманите са 3.7% и чака се, че до 2020 година те ще се усилят до 4.9% от популацията.

От своя страна ислямската общественост се оплаква, че локалните управляващи на Апенините им пречат да имат подобаващи парцели за джамия . По тази причина те се молят по гаражи и други несъответствуващи места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР