В Белия дом вчера е имало вечеря ифтар, за да

...
В Белия дом вчера е имало вечеря ифтар, за да
Коментари Харесай

Белият дом беше домакин на скромно събитие за Рамазана

В Белия дом през вчерашния ден е имало вечеря ифтар, с цел да бъде отпразнуван свещения за исляма месец Рамазан, откакто някои отхвърлиха поканата на президента поради недоволството на мюсюлманската общественост от политиката му по отношение на войната сред Израел и " Хамас " в Газа, съобщи Ройтерс.

Президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в се срещна с мюсюлмански водачи, преди да има  вечеря с висши мюсюлмански чиновници в неговата администрация, първата дама Джил Байдън и вицепрезидентката Камала Харис и нейния брачен партньор.

" Президентът Байдън ще бъде хазаин на среща с водачи на мюсюлманската общественост, с цел да обсъдят въпроси от голяма важност за общността ", сподели пред кореспонденти говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, и обясни, че тези водачи предпочитали по-скоро  среща, в сравнение с вечеря.

Белият дом " поправя формата, с цел да отговори на условията ", сподели тя.

Един от присъстващите, доктор Таер Ахмад, доктор в незабавното поделение, който е прекарал най-малко три седмици в Газа, съобщи пред Cи Ен Ен, че е напуснал срещата във вторник преди нейния край.

Ахмад, който съобщи, че е единственият американец от палестински генезис на срещата, сподели, че " нямаше огромна реакция " от страна на Байдън, написа Българска телеграфна агенция.

" Всъщност той сподели, че схваща, и аз си потеглих ", сподели Ахмад пред Cи Ен Ен.

Събитието внезапно контрастира с това през май предходната година, когато Байдън беше хазаин на банкет за Курбан Байрам, с цел да означи края на Рамазана.

Десетки присъстващи приветстваха Байдън в Белия дом, когато той сподели пред тях: " Това е вашият дом ".

Сред мюсюлманските членове на Конгреса, които участваха на това събитие, бяха  Илхан Омар и Рашида Тлаиб, която е американка с палестински генезис. Сега те са измежду най-големите критици на политиката във връзка с войната в Газа на Байдън

Emgage Action, американска мюсюлманска застъпническа група, съобщи, че е отказала покана за вечерята във вторник, базирайки се на политиката на Байдън. " продължаващата безусловна военна помощ за Израел ", която съгласно тях е довела до " филантропична злополука с епични размери ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР