В Белия дом се води борба между условните гълъби и

...
В Белия дом се води борба между условните гълъби и
Коментари Харесай

Ястребите от Белия дом разперват криле

В Белия дом се води битка сред условните " гълъби " и " ястреби " по украинския въпрос.

В предходни материали RUSSTRAT неведнъж е изтъквал, че в Белия дом се води битка сред условни „ гълъби “ и „ ястреби “ по украинския въпрос. По този въпрос беше подчертана ролята на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който ограничи желанията на " ястребите " за ескалация на спора едвам като взе персонално решение. Но " ястребите " не стопират опитите си.

В тази връзка е забавно изявление за National Public Radio ( NPR ), най-голямата американска радиокомпания, на скандално известния подполковник от американската войска Александър Виндман. Струва си да напомним, че Виндман беше член на личния състав на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, отговарящ за европейското направление, който през 2019 година приказва за хипотетичен напън от страна на тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп върху украинския президент Володимир Зеленски по време на техния телефонен диалог на 25 юли.

Тръмп изиска от Зеленски да разиска с юриста си Рудолф Джулиани опцията за следствие на Хънтър Байдън, наследник на Джо Байдън, който по-късно стана главният противник на Тръмп на президентските избори през 2020 година Въз основа на изказването на Виндман през септември 2019 година Камарата на представителите на Съединени американски щати стартира процедура по импийчмънт против Тръмп, която беше несполучлива.

От тази обстановка обаче може да се разбере, че Виндман никога не е елементарен боен, а идеологически представител на „ дълбоката страна “ на Съединени американски щати, който се употребява с поддръжката на идеологическия представител на „ дълбоката страна “ на Съединените щати и който рискува кариерата си, с цел да в профил президента Доналд Тръмп от поста.

В изявление от 24.12.2022 година Виндман изясни, че изпращането на първата батарея от американската зенитно-ракетна система Patriot в Украйна е единствено началото и демонстрира готовността на Съединени американски щати да изпратят спомагателни типове оръжия, „ може би даже танкове и самолети, зависи по какъв начин ще се развие тази война. Виндман изрази мнение, че „ продължителните войни са склонни да се развиват в непредвидени направления “.

Има възможност спорът сред Русия и Украйна да стартира да се уголемява и Русия да употребява „ най-крайните средства за реализиране на победа в тази война “. По негово мнение, Съединените щати би трябвало да подхващат дейности в този момент, „ преди Русия да стартира този развой на ескалация “, а и в това са ползите на Съединените щати.

„ Не че даваме прекалено много на Украйна. Работата е там, че вършим прекомерно малко “, сподели Виндман. На въпроса на публицист: „ Съвпадат ли задачите на Съединени американски щати и Украйна в този спор? “, Виндман отговори, че към момента има хора в държавното управление на Съединени американски щати, които са подготвени да договарят за отвод на Украйна от Крим, както и да създадат компромис с Путин, „ създавайки опция чувството му за безотговорност да продължи “.

Има обаче и чиновници, които виждат неточност в този метод и сред тях " има напрежение ". Виндман счита, че Съединените щати не би трябвало да разрешават на Русия да се отдръпна от Украйна с териториални придобивки и по-късно да се " върне към естествен живот " със Запада.

„ Трябва да устоим на това, да вземем някои положителни решения, да не позволим на Путин да си тръгне с победа, която ще го накара да мисли, че може да отхапе още един път от ябълката на Украйна или други области към нейната външна страна. Трябва да научим тези тежки уроци за това по какъв начин се държат властническите режими, когато не носят отговорност. "

Още един път желая да подчертая, че това не е мнението просто на един някогашен чиновник, а на човек, който символизира американската „ дълбока страна “. Този метод на американски чиновници към спора сред Съединени американски щати и Русия в Украйна може да се види и на страниците на медиите. Според американското издание Politico известието на Съединени американски щати за прехвърлянето на батерията за противовъздушна защита Patriot и интелигентните бомби на Украйна, което Белият дом по-рано смяташе за причина за ескалация на спора, загатва за по-нататъшни евентуални промени в политиката за доставки на оръжие. през 2023 година

В същото време Белият дом е изрично срещу прехвърлянето на Украйна на ракети ATACMS с радиус до 300 км, които се употребяват от MLRS HIMARS. Bloomberg, базирайки се на свои източници, неотдавна заяви, че като част от нов пакет от военна помощ за Украйна може да се извърши доставката на американски бойни машини на пехотата M2A2 Bradley, които не са минали рационализация. По този въпрос обаче към момента няма дефинитивно решение.

През декември словашкият външен министър Ратислав Качер сподели, че страната му се готви да трансферира изтребители МиГ-29 на Украйна: „ Все още не сме трансферирали МиГ-29. Но ние сме подготвени да го създадем. Говорим с нашите сътрудници от НАТО по какъв начин да създадем това. „ И мисля, че през идващите седмици украинска делегация ще дойде в Словакия и ние ще работим дружно с нашите американски другари, с цел да превърнем това в действителност. “

Нека ви припомня, че през март 2022 година персонално Джо Байдън реши да не предава полски бойни самолети руско произвеждане на Украйна, макар че ръководителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Антъни Блинкен приказва за сходна стъпка като осъществена. Скоро ще забележим наклонност в развиването на събитията, само че както е посочено в прогностичния материал „ Глобални трендове и провокации пред Русия през 2022 година “, престижът на Байдън в Съединените щати ще падне и надлежно „ ястребите “ на Белият дом ще " разперват криле " от ден на ден и повече.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР