В Белия дом се подготвят за евентуално искане на импийчмънт

...
В Белия дом се подготвят за евентуално искане на импийчмънт
Коментари Харесай

Импийчмънт на Джо Байдън: Как от Белия дом се подготвят за подобен сценарий

В Белия дом се приготвят за вероятно искане на импийчмънт на президента Джо Байдън. Вече са наети две дузини юристи, информационни специалисти и експерти, които да приготвят подобаващ отовор при пораждане на искане за премахване.

Подготовката

Според самостоятелни източници на NBC News президентската институция се приготвя за това от месеци в следствие от следствията, инициирани от Републиканците. Хората от екипа на Джо Байдън споделят, че тече сериозна подготовка за гневен отпор на искане за импийчмънт, което да бъде показано като партизанска машинация без никакви доказателства, чиято цел е да бъде провокиран безпорядък.

" Ако би трябвало да съпоставяме сегашната обстановка с предходни претенции за импийчмънт, съществено ще се затрудним, тъй като в никакъв случай в модерната ни история искане за импийчмънт не е било заявявано без да има каквито и да било учредения. ", споделят източниците на изданието. Белият дом стартира да се приготвя за сходна обстановка още при започване на годината, само че след изявлението на Кевин Маккарти от Републиканската партия, в което се споделя, че настояването за отстраняването на Джо Байдън от поста е естествена стъпка напред, екипът на президента на Съединени американски щати прекарва забележителна част от времето си в проучване на претекстовете на Републиканците и образуване на задоволително квалифициран екип.

На какво ще се основава настояването за импийчмънт

Републиканците споделят, че основата на настояването им за импийчмънт ще бъде издигната върху престъпната активност на сина на Джо Байдън - Хънтър Байдън, развивала се като част от задгранични бизнес покупко-продажби. Друга част от основанията ще стъпят на недоказаните обвинявания, че до момента в който е бил вицепрезидент на Барак Обама, е взел участие в предоставяне на рушвет, корупция или по някакъв различен метод е употребявал властта, с цел да помогне на сина си.

Според Маккарти в фамилията на Байдън се възпитава корупционна просвета. За да се приготви оптимално добре, екипът на Джо Байдън се връща чак до 1998 година, когато Бил Клинтън е подложен на импийчмънт, точно когато се радва на най-високо утвърждение - 73%. Специалният отдел на Байдън в Белия дом включва юриста Ричард Заубер и Ръс Анело, някогашен шеф на личния състав на Комитета за контрол на Камарата. Част от екипа са ветеранът от президентската акция Иън Самс, който постоянно оборва изказванията на републиканците в обществените медии, и някогашният шеф по връзките на про-Байдън групата " Building Back Together " - Шарън Янг. Скоро ще се причисли и новият консултант на Белия дом Ед Сискел.

Какъв е шансът за триумф

Членове на Републиканската партия са скептични, че настояването за импийчмънт ще има триумф, защото неналичието на доказателства е явна. Това съмнение кара чиновници на Байдън да имат вяра, че са даже в по-добра позиция да завоюват борбата на публичното мнение от Клинтън, който беше в импийчмънт, откакто беше заловен да лъже, че е имал спекулация със стажантката в Белия дом Моника Люински. Тръмп беше отхвърлен първо по обвинявания, че е злоупотребил с властта си, като е заплашил да спре помощта за Украйна, в случай че държавното управление в Киев не проверява съперника му за преизбиране - Байдън - и фамилията му. Вторият му импийчмънт бе ориентиран към дейностите му по време на нападението на 6 януари против Капитолия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР