В Белия дом е избухнал истински скандал заради броя на

...
В Белия дом е избухнал истински скандал заради броя на
Коментари Харесай

Скандал в Белия дом заради руските дипломати

В Белия дом е избухнал същински скандал поради броя на съветските дипломати, изгонени от Щатите в символ на съпричастност към Англия, съобщи „ Вашингтон поуст “, базирайки се на източници, поискали анонимност.

Президентът Доналд Тръмп е крещял на своите, а също така е имало и доста псувни. В основата на всичко стои броят на експулсираните съветски дипломати. Американците изгониха цели 60 – доста повече, в сравнение с всяка една от страните в Европейския съюз, застанала зад Англия по случая „ Скрипал “ и обвиняванията към Кремъл в опит за ликвидиране.

През месец март президентът наподобява е бил заплеснат, когато неговите помощници и съветници го осведомят за желанието на администрацията да изгони 60 съветски дипломати. На идващия ден, когато експулсирането беше оповестено публично, Тръмп е избухнал. Причина е, че е бил в потрес, тъй като не е очаквал Франция и Германия да изгонят единствено четирима съветски представители.

Доналд Тръмп наподобява е вярвал, че другите страни също ще изгонят десетки дипломати и дипломатически чиновници. Американският президент е бил гневен, че страната му заема най-твърдата позиция против Русия . Неговите помощници се пробвали да го убедят, че общият брой на изгонените дипломати в Европейски Съюз е почти същият като броят в Щатите.

„ Не ми пука за общия брой! “, е почнал да крещи Тръмп, изричайки и доста псувни. Това е следващият сходен скандал във Вашингтон във връзка с Русия. Доналд Тръмп желае да се води по-мека политика по отношение на Кремъл, до момента в който администрацията му е за твърда изразителност и ограничения против руснаците. Тръмп желае да откри близки връзки с Владимир Путин, тъй като съгласно него това е в основата на позитивните разговор.

След опита за ликвидиране на Сергей Скрипал и неговата 33-годишна щерка Юлия Англия изгони съветски дипломати, откакто упрекна Кремъл за офанзивата. Много страни от Европейския съюз демонстрираха съпричастност и направиха същото. От Кремъл отхвърлиха обвиняванията и упрекнаха западните страни в провокация. Руснаците започнаха ответни пропорционални ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР