В Белгия през 2023 г. са били регистрирани близо 700

...
В Белгия през 2023 г. са били регистрирани близо 700
Коментари Харесай

Белгия отчита повишен брой на новорегистрираните автомобили с електрическо задвижване

В Белгия през 2023 година са били регистрирани близо 700 хиляди нови автомобила, от които съвсем половината (48,4 на сто) са с електрическо задвижване, оповестиха локални медии, като се позоваха на публични данни.

Отбелязва се, че измежду тези бройки електрическите автомобили са едвам двайсетина %, а към 30 на 100 са транспортните средства с хибридно задвижване. Същевременно броят на новите коли на бензин бележи спад с 6,7 на 100, а на дизелите - със 7,6 %. Отчита се, че растежът при електрическите автомобили се дължи главно на записаните нови служебни коли - с 30 на 100 повече от 2022 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общо в страната за предходната година са били осъществени над 1,6 милиона автомобилни регистрации, като в този брой са включени и колите втора ръка. При използваните коли купувачите в 89 на 100 от случаите са били частни лица. Най-често те са предпочели да купят автомобил с бензинов мотор (54 на сто), а избралите дизел са били 35,6 на 100. Покупките на използвани хибриди са били 8,1 на 100, а на електрически автомобили - 1,8 %.

Преди няколко години в по-големите градове в Белгия бяха въведени постепенни ограничавания за придвижването на остарели коли с мотори с вътрешно горене. Това решение засегна най-вече използването на необятно публикуваните служебни дизелови коли. Данни, представени наскоро в локалните медии, демонстрираха, че качеството на въздуха в градовете не се е трансформирало доста след тази смяна и обяснението за това е, че новите правила към момента не обгръщат товарните коли и рейсовете.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР