В Беларус се наблюдава пряка и косвена външна намеса, а

...
В Беларус се наблюдава пряка и косвена външна намеса, а
Коментари Харесай

Кремъл: В Беларус се наблюдава пряка и косвена външна намеса

В Беларус се следи директна и косвена външна интервенция, а сигналите, че задгранични страни договарят с беларуската съпротива са знак за интервенция във вътрешните работи на страната, съобщи през днешния ден пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс и ТАСС.

" Няма да посочвам тези сили, това са страни. Констатираме, че се следи косвена и даже директна интервенция. Разтревожени сме от това ", съобщи представителят.

" И още един път повтаряме: уверени сме, че проблемите на Беларус би трябвало да бъдат решавани от самите беларуси посредством разговор и придържане към правото ", съобщи той.

Канцеларията на основния прокурор на Беларус съобщи през днешния ден, че е образувала наказателно дело против Координационния съвет на беларуската съпротива, който оспорва резултатите от президентските избори на 9 август. Според основния прокурор организацията се стреми към завладяване на властта и подкопаване на националната сигурност, заяви организация РИА Новости, предава Българска телеграфна агенция.

Стотици чиновници на беларуската държавна телевизия още веднъж излязоха да стачкуват на фона на митинги против преизбирането на президента Александър Лукашенко, съобщи Асошиейтед прес.

Вячеслав Ломоносов, един от чиновниците на малкия екран, включил се към стачката, сподели, че сътрудниците му повече не могат да търпят формалните забрани за обективно отразяване на събитията в Беларус, провокирали необятен интернационален отзив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР