В Беларус е въведен режим на антитерористична операция след съобщения

...
В Беларус е въведен режим на антитерористична операция след съобщения
Коментари Харесай

Беларус въведе специален режим заради вероятна заплаха от нападение

В Беларус е въведен режим на антитерористична интервенция след известия за вероятни провокации от страна на някои прилежащи страни. Това декларира министърът на външните работи на Беларус Владимир Макей в изявление за вестник " Известия " , оповестено през днешния ден.

" За страдание през днешния ден светът е станал толкоз непредсказуем, че не можем да се доверим на никого. Затова би трябвало да се погрижим за личната си сигурност, изхождайки от обстоятелството, че, както сподели президентът на Беларус, би трябвало да защитим народа си и да се уверим, че окупаторът няма да стъпи и на метър от нашата земя ", споделя министърът.

Министърът посочи, че президентът на Беларус Александър Лукашенко е провел няколко срещи с правоохранителните органи. " Въведен е режим на антитерористична интервенция. Наистина, има информация, че някои прилежащи страни възнамеряват провокации, свързани с завладяването на избрани региони от територията на Беларус ", съобщи ръководителят на външното министерство.

На 10 октомври Лукашенко съобщи на среща по въпросите на сигурността, че Украйна " освен разисква, само че и възнамерява удари " против територията на неговата страна. Той съобщи, че макар че самите украинци " въобще не се нуждаят от това ", те са " подтиквани от своите господари да разпалят война против Беларус ", с цел да въвлекат беларусите в спора, " с цел да се оправят по едно и също време с Русия и Беларус ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР