В бедстващите общини в понеделник, 27.11.2023г няма да има учебен

...
В бедстващите общини в понеделник, 27.11.2023г няма да има учебен
Коментари Харесай

Бедствено положение на територията на девет общини в област Шумен

В бедстващите общини в понеделник, 27.11.2023г няма да има образователен развой.

В девет от общините на територията на област Шумен се афишира бедствено състояние. Това реши на свое съвещание Областният щаб за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия под управлението на регионалния шеф проф. Добромир Добрев. Съгласно заповедта на регионалния шеф, в бедствено състояние са общините Каолиново, Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево, Венец, Хитрино, Смядово, Велики Преслав и Върбица през идващите 24 часа, считано от 10.00часа на 26.11.2023г. На съвещанието участва и кметът на община Шумен проф. Христо Христов. За община Шумен решението по отношение на оповестяване на бедствено състояние ще бъде взето по-късно през днешния ден след разбор на обстановката, предава Българска телеграфна агенция. 

Нарушаване на електроснабдяването има във всичките 10 общини, заради повреди в електропреносната мрежа. Все още екипите на „ Електроразпределение Север “ не достигнали на място и не са открити мащабите на провалите по мрежата. По първична информация без електрозахранване са огромна част от общините Каолиново, Никола Козлево,  Нови пазар, Върбица, част от селата от община Шумен  без град Шумен. Вследствие на това има проблеми и с водоподаването. Много са обитаемоте места без вода, като към момента екипите на сдружението не могат да оценят положението на оборудванията. сега град Шумен е без вода, заради проблем с подстанция 1300. Екипите на „ Електроразпределение Север “ и на ВиК Шумен стартират работа за оптимално бързо възобновяване на вредите. 

По отношение на пътищата сериозен проблем основават огромното количество паднали дървета и клони по главните пътни посоки, което е спънка за тяхното бързо почистване и стартиране за придвижване. Съвместно с екипите на държавните горски и ловни стопанства на Североизточно държавно дружество се основава организация и стартира бързото унищожаване и премахване на дърветата от пътя. На този стадий затворени за придвижване са пътищата Шумен-Силистра, Шумен-Разград,  въведено е краткотрайно ограничаване на придвижването по Ришкия проход за тежкотоварни коли с маса над 12 тона. Ограничено е придвижването на тежкотоварни коли с маса над 12 тона по Автомагистрала " Хемус " в посока към Варна. Ограничено е придвижването по третокласната пътна мрежа в област Шумен за всички МПС.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР