В БДЖ няма нередности, заради които да се подават оставки,

...
В БДЖ няма нередности, заради които да се подават оставки,
Коментари Харесай

Московски и БДЖ: Няма нередности, заради които да се хвърлят оставки

В БДЖ няма нередности, поради които да се подават оставки, поправки на локомотиви не се правят, а ексклузивен труд на процедура не се поставя.

Около това се сплотиха транспортният министър Ивайло Московски и управлението на БДЖ.

" Не намирам нищо, което да е мотив да желая оставката на сътрудниците си. 2009 година с това управление заварихме БДЖ с големи отговорности и загуби. Тук някъде сътрудниците от Българска социалистическа партия си опонират. Ако приемем тезата им за огромна корупция в сдружението, няма по какъв начин финансовите индикатори в сдружението да се усъвършенстват ", съобщи Московски.

Според него истината е или че ръководството на Българска социалистическа партия е било доста корумпирано, или че актуалното управление се оправя добре, съобщи Actualno.com.

" По тематиката за ремонтите, да отбележа, че ремонт на локомотиви не се прави . Всеки от вас знае, че това са локомотиви на по 50 години. Те минават механически обзор и минимално санитарно обслужване . Ремонти не се вършат. Благодарение на Българска социалистическа партия е затворен последният цех за поправки, тъй че ние няма къде де ремонтираме локомотивите в България ", добави Московски.

Той разяснява, че сега сдружението лека-полека се стабилизира и се планува градеж на хранилище, което да ремонтира локомотивите. " При Българска социалистическа партия БДЖ единствено се съсипваше. Ние се опитваме да му дадем вероятност ", съобщи той.

Московски заяви, че индивидът, който насочи закани към чиновник на БДЖ, приказвал пред медиите и записал диалога, е освободен.

Относно футболния тим не мога да влизам в конкретика, само че сме се разбрали той да бъде закрит, добави министърът.

По негови думи Сметната палата е от 3 месеца в БДЖ, " тъй че няма проблем да излязат резултатите ".

Той също по този начин изиска в медиите да се появи предаване по какъв начин актуалното управление са наследили 850 млн. лева отговорности.

Директорът на " Холдинг БДЖ " ЕАД Владимир Владимиров изясни обстановката с футболния тим.

" Половината играчи не са чиновници на БДЖ, не е употребена 1 стотинка от БДЖ. И това е по този начин от самото основаване на този тим. Не разбирам сътрудниците срещу всеобщия спорт в България ли са. Но този тим няма нищо общо с БДЖ . Няма подготвителен ден, който да е в работно време. Заплатите са такива, каквито са за съответните длъжности. Така че няма нито кухи длъжности, нито измислени заплати ", съобщи той.

Управителят на БДЖ " Товарни транспорти " ЕООД Любомир Илиев пък разгласи, че на процедура машинистите не поставят ексклузивен труд .

" По тематиката с изключителния труд. БДЖ е единствената компания, в която изключителният труд се мери по забавен метод. Работното време се засича по местоживеене и по този начин де факто същинското работно време е 1/3 от цялото време и на процедура ние нямаме ексклузивен труд . Това е голям разход за компанията, защото тя заплаща големи пари. Извънредният труд ще бъде понижен с към 30% . Така че това, което се оповестява в медиите - че някой спи 4 часа, е неуместно. Първо, това е безусловно непринудено , и второ, времето за отмора се съблюдава прецизно ", съобщи Илиев.

Той беше безапелационен, че е невероятно локомотив с неправда да излезе от депото.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР