В БЧК - Мездра постъпиха първите дарения в рамките на

...
В БЧК - Мездра постъпиха първите дарения в рамките на
Коментари Харесай

В Мездра заваляха дарения за подпомагане на пострадалите от войната в Украйна

В БЧК - Мездра постъпиха първите дарения в границите на Националната благотворителна акция на Българския Червен кръст за подкрепяне на потърпевшите от войната в Украйна, осведоми Наталия Христова-Горанова, ръководител на общинския съвет на БЧК.
На апела на червенокръстката организация за набиране на материални дарения се отзоваха както жители, по този начин и компании.
ЕТ „ ДАФИ-КОМ - Дафинка Лиловска “, да вземем за пример, е предоставила безплатно повече от 100 разнообразни продукта нови детски, дамски и мъжки облекла и обувки - панталони, поли, дънки, джинси, клинове, якета, сака, елеци, шапки и други
Сред даренията, направени от жители, са облекла и обувки (детски комплекти, памперси, блузи, ризи, спортни екипи, чорапи и др.), топли завивки (предимно одеяла), хигиенични материали (дезинфектанти за ръце, сапун, мокри кърпи, тоалетна хартия, шампоани и др.) и хранителни артикули (консерви, приспособени бебешки млека, чай и др.).
С посредничеството на Българския Червен кръст събраната до момента филантропична помощ ще бъде предоставена на нуждаещите се в Украйна от Украинския Червен кръст.
Кампанията продължава. Даренията се одобряват в постройката на Общински център за обществени услуги и действия - гр. Мездра (ул. „ Иван Вазов” №2, ет. 1, бившето АПК) всеки ден от 8:30 до 17:00 часа, телефон за контакти и спомагателна информация: 0887 918 962.
Продължава и набирането на средства в поддръжка на потърпевшите от военния спор в Украйна. Досега хиляди самостоятелни и корпоративни донори се отзоваха и помогнаха с финансови средства, като в първите дни на Националната благотворителна акция са събрани над 2 250 000 лева, оповестяват от БЧК.
Всеки, който желае, може да направи подаяние като изпрати SMS на къс номер 1466 (цена 1 лева.) към всички мобилни оператори или по банков път на следната банкова сметка в лева:
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF
(За потърпевшите от спора в Украйна).
Междувременно, с посредничеството на Областния съвет на БЧК - Враца, БЧК - Мездра даде кафе артикули на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в града - подаяние от нидерландската компания Koninklиjke Douwe Egberst B. V. за потребностите на лечебните заведения в България, ангажирани в битката против разпространяването на COvid-19. Дарението одобри с признателност шефът на МБАЛ - Мездра доктор Соня Съботинова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР