В Бавария вече съществува пилотен проект на предлаганите сега като

...
В Бавария вече съществува пилотен проект на предлаганите сега като
Коментари Харесай

Социалдемократите не бързат да одобрят споразумението за миграцията


В Бавария към този момент съществува пилотен план на предлаганите в този момент като обща процедура директни центрове

Германската социалдемократическа партия съобщи, че се нуждае от повече време, с цел да обмисли съглашението за миграционната политика сред съдружните ѝ сътрудници в ръководството - Християндемократическия и Християнсоциалния съюз, преди да даде утвърждението си за него, съобщи ДПА.

След среща в Берлин късно нощес на управленията на трите партии от ръководещата коалиция водачът на ГСДП Андреа Налес и нейният съпартиец и финансов министър Олаф Шолц обявиха пред кореспонденти, че е реализиран " прогрес ", само че е належащо още време. Те прибавиха, че обединението ще се събере още веднъж в четвъртък вечер.

ГСДП има по-специално запаси към желанието да бъдат обособени директни центрове за претендентите за леговище по границата с Австрия, тъй като партията не желае те да са от затворен вид. Центровете би трябвало да послужат като средство за обезсърчаване на мигрантите да пътуват из Европа.

Идеята е сложна за преглъщане от третия сътрудник в ръководещата коалиция в Германия - Генералния ѝ секретар Ларс Клингбайл съобщи нощес, че ГСДП няма да одобри такива центрове, в случай че те са от затворен вид. В духа на изявлението на Клингбайл бяха и изказванията на други представители на управлението на ГСДП, в това число на заместник-председателя на партията Ралф Щегнер: " Не желаеме бежански фамилии зад огради с защита ", написа Щегнер преди началото на договарянията във вторник вечер.

Самата Ангела Меркел сподели през днешния ден, че въпросът за справяне с миграцията към и в Европейския съюз може да предопредели оцеляването на блока. Пред депутатите в Бундестага Меркел съобщи, че Европейски Съюз се надява да предложи на жителите си единна позиция за миграцията, която да е надеждна и реалистична в юридически проект. Трябва да бъде открит режим за всеки вид миграция, тъй че хората да знаят, че законът и редът се съблюдават, сподели Меркел.

Австрия има запаси към немския проект

Австрийското държавно управление има известни подозрения във връзка с немското желание за подписване на двустранно съглашение, позволяващо на Берлин да отхвърля претендентите за леговище още на границата с Австрия. Това съобщи канцлерът на Австрия Себастиан Курц, представен от ДПА.

" Все още не знаем какво тъкмо възнамерява Германия ", сподели той. " Но още в този момент мога да кажа, че несъмнено не сме склонни да сключваме съглашение, което да е в ущърб на Австрия. "

Ако Германия затегне режима на границите си, Австрия ще последва образеца ѝ, съобщи Курц и добави, че тапите по пътищата, които ще последват при сходно развиване, може в последна сметка да доведат до политически напън за по-добро запазване на външните граници на Европейски Съюз.

Орбан демонстрира предпочитание за съдействие с Меркел

Унгарският министър председател Виктор Орбан, един от най-яростните критици в Европейски Съюз на миграционната политика на немския канцлер, показва предпочитание за съдействие с нея по последния проект за понижаване на притока на мигранти в Германия.

В изявление за немския в. " Билд ", обещано преди визитата му в Берлин, Орбан декларира, че е " отворен към диалози за двустранно съглашение за приемане назад на мигранти, опитващи се да влязат в Германия, в случай че Меркел успее да реализира сходно съглашение с Виена ".

Орбан ще пътува за Германия по-късно в сряда, срещата му с Меркел е на следващия ден.

Според множеството германци Зеехофер е трябвало да подаде оставка

Мнозинството германци считат, че вътрешният министър Хорст Зеехофер е трябвало да извърши предлагането си да подаде оставка в държавния спор за миграционната политика, сочи допитване, представено от ДПА.

В анкетата на института Форса 69 % от запитаните считат, че Зеехофер е трябвало да подаде оставка, а 25 % са удовлетворени, че той продължава да е вътрешен министър.

В острия спор за миграцията вътрешният министър заплаши да подаде оставка, само че в понеделник вечерта ХДС и ХСС реализираха съглашение. Скоро по-късно Зеехофер разгласи, че остава министър.

Дори измежду поддръжниците на ХСС 45 % поддържат оставката му.

Поддръжката за Зеехофер обаче е висока измежду последователите на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " - 79 % от тях са удовлетворени, че той остава вътрешен министър.

Що се отнася до държавния спор, 29 % от интервюираните считат, че Меркел го е спечелила, 25 % споделят, че победител е Зеехофер, а 40 % не могат да преценяват кой е победил.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР