В бързо производство, по силата на постигнато между страните и

...
В бързо производство, по силата на постигнато между страните и
Коментари Харесай

Пробация за водач, управлявал автомобил с отнета шофьорска книжка


В бързо произвеждане, по силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение с самопризнание на виновността, Районен съд – Варна наложи наказване „ пробация “ 46-годишен мъж.

При ръководство на автомобил в град Белослав сутринта на 14 октомври тази година, подсъдимият бил спрян за инспекция от автопатрул. Тогава той се легитимирал само с персонална карта, а справката в осведомителните масиви посочила, че по отношение на него е приложена и влезнала в законна мощ насилствена административна мярка за краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на МПС. Шофьорската брошура на лидера била отнета за установено  предходно нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, като без значение от наложената му мярка, той траял да ръководи автомобил и в периода на изтърпяването й. Деянието е наказуемо по член 343в, алинея 3 от Наказателния кодекс.

Съгласно параметрите на утвърденото от съда съглашение, 46-годишният обвиняем в продължение на 1 година и 6 месеца ще предстои на наложителната регистрация по сегашния адрес с честота два пъти седмично и би трябвало да организира наложителни периодически срещи с пробационен чиновник за същия интервал. Също за период от 1 година и половина той бе лишен и от право да ръководи моторно транспортно средство.

Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР