В Барутин почитаме свидните жертви на Възродителния процес“, да не

...
В Барутин почитаме свидните жертви на Възродителния процес“, да не
Коментари Харесай

Халил Летифов: Почитаме жертвите на Възродителния процес и припомняме, че съзнателно сме избрали пътя на единението без оръжие

" В Барутин почитаме свидните жертви на „ Възродителния развой “, да не забравяме тези мрачни събития, само че и да напомним, че ние умишлено сме избрали тази битка за народна власт и отстояване на името да бъде без оръжие да бъде пътят на единението ", съобщи заместник-председателят на парламентарната група на Халил Летифов на възпоменателен протест в Барутин във връзка 52 година от събитията, свързани с първия стадий от насилствената промяна на имената в Родопите, съобщи Българска телеграфна агенция.

" От основаването на преди 34 година ние проповядваме, че реализираме всички наши всемирен цели за отбраната на достолепието, на правата на всички български жители по либерален метод, без оръжие ", добави Летифов. Народни представители, кметове, общински съветници от, поданици на Барутин и посетители участваха на възпоменателния протест.  

" Почитането на жертвите на Възродителния развой е и увещание, че точно битката за името, за религията, за достолепието на българските мюсюлмани, докара демокрацията в нашата татковина ", съобщи Халил Летифов. Той подчертава в словото си, че това е умишлен избор за „ битка без оръжие, без опълчване или ненавист, на основата на единението, единството, заедността “. " По този метод 34 година ние отстояваме демокрацията, законността, мира, териториалната целокупност на нашата татковина ", сподели още той.

Според него и днешните събития удостоверяват, че демокрацията се отстоява всеки ден и се пази на всички избори.

" постоянно почита и поддържа разликата, тъй като тази естетика от разлики прави по-красив света, основава условия за конкуренция и повече развиване ", сподели Хайри Садъков, народен представител от Смолянски регион. Той предложи и в Доспат да не се преследват „ другите, които са подкрепяли или която и да е друга партия “. Неговите думи прозвучаха във връзка постъпили сигнали от локални поданици от Барутин.

" до ден сегашен отстоява демокрацията, а в последните година-две носи със своите дейности баланс в страната, с цел да има държавност ", добави Садъков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР