В Банско пристигнаха командировани гръцки и румънски полицаи, които заедно

...
В Банско пристигнаха командировани гръцки и румънски полицаи, които заедно
Коментари Харесай

Съвместни полицейски екипи от България, Гърция и Румъния ще патрулират в Банско

В Банско дойдоха командировани гръцки и румънски служители на реда, които дружно с българските си сътрудници ще работят в смесени екипи през зимния туристически сезон, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Банско

Директорът на ОДМВР – Благоевград старши комисар Николай Хаджиев и кметът на Банско Георги Икономов посрещнаха командированите служители на реда. Гръцките полицейски чиновници бяха съпроводени от Христос Кириазакис – полицейски аташе в България, а румънските служители на реда - от основен комисар Флорин Йонуц Марин от дирекция " Охранителна полиция ".

За поредна година одобрената към този момент процедура за взаимно наблюдаване ще бъде в интерес на задграничните туристи в Банско. Присъствието на гръцките и румънските полицейски чиновници ще способства за спокойствието на туристите от двете страни.

От ОДМВР-Благоевград ще бъдат командироват 37 полицейски чиновници, които ще подкрепят опазването на публичния ред в зимния курорт до края на сезона. Ще са бъдат построени три краткотрайни контролно-пропусквателен пункт с непрекъснато полицейско наличие. Допълнителни сили ще има в града, на началната въжен превоз станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника, а по отношение на провеждането на Световната купа по ски ще има бъде обезпечено наличието и на чиновници на ЗЖУ-София.

Старши комисар Николай Хаджиев прикани жителите и гостите на Банско навреме да уведомяват органите на реда за всяко нарушаване на публичния ред с цел да се подхващат нужните ограничения и да се реагира навреме.
 Банско и Боровец откриват ски сезона Банско и Боровец откриват ски сезона
След откриването на ски сезона в Пампорово, от през днешния ден и Банско и Боровец чакат скиорите. Съветите на спасителите за безвреден туризъм и спорт в планин...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР