В Банско при петзвездни условия стартира третото издание на Приятелския

...
В Банско при петзвездни условия стартира третото издание на Приятелския
Коментари Харесай

Футболен турнир събира деца от България и РС Македония, благодарение на д-р Милен Врабевски

В Банско при петзвездни условия започва третото издание на Приятелския футболен шампионат на Фондация Българска Памет, в което присъединяване ще вземат 100 младежи от България и районен съд Македония. Двудневното събитие се реализира за следващ път по самодейност и с финансирането на доктор Милен Врабевски.

В предизвикването за шампионската купа на Фондация Българска Памет ще се включат деца на възраст 12-14 години, които ще бъдат разграничени на 10 тима и в границите на 5 и 6 юли ще изиграят 25 мача.

Първият ден от съревнованието завърши с красиви гол осъществявания и спортсменско държание от страна на всички участници. Футболните срещи се оказаха и чудесна причина за нови другарства сред децата от двете страни, които дружно упражняваха, играха и се забавляваха през целия ден.

Само преди дни завърши друго огромно събитие, финансирано от Фондацията и нейния създател – креативният план „ Малък Монмартър 2022 “, в който деца от двете страни на границата прекараха дружно 5 дни в Пловдив и София и имаха опция да нарисуват страхотни творби на изкуството.

„ Заедно с моя екип към този момент повече от 15 години не стопираме да влагаме сила и средства в просветителни, спортни и креативен начинания за младежи от българската диаспора. Търся всевъзможни аргументи децата ни да са дружно, без значение от коя страна на границата са. Това са бъдещи стопански мостове и най-важната причина е „ езикът заветен на моите предци...”, споделя доктор Врабевски.

След края на Приятелския футболен шампионат предстоят планове на Фондация Българска Памет в посока европейска интеграция на българската диаспора като „ Социалната екология – модел за стабилно европейско развиване през 21 век ", „ Предприемчивост и съгласуваност на младежите на балканите посредством творчество и просвета ", „ Откриване на силата в единството и споделените полезности посредством използване методите на проблемно- и ценностно-базираното обучение” и „ Развитие на уменията на бъдещето измежду младите, посредством проблемно-базирано образование за по-конкурентна Европа”, съфинансирани по стратегия „ Еразъм + “.

Проектите целят да развият в участниците умения на бъдещето, както и предприемачески, обществени и цивилен пълномощия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР