В Банско очакват най-добрите сноубордисти този уикенд за стартовете от

...
В Банско очакват най-добрите сноубордисти този уикенд за стартовете от
Коментари Харесай

Всички пътища водят към Банско! Световната купа по сноуборд идва този уикенд

В Банско чакат най-хубавите сноубордисти този уикенд за стартовете от Световната купа в паралелните дисциплини. Програмата в пиринския курорт планува два паралелни слалома на 21 и на 22 януари, в които ще вземат присъединяване най-силните състезатели в света при мъжете и при дамите, измежду които е и носителят на Големият бистър глобус за 2016 година Радослав Янков.

Световната купа по сноуборд в Банско бе доказана, откакто автобус шефът на надпреварата Виктор Гичев реши, че изискванията за провеждането на стартовете са подобаващи.

" Снежният надзор се прави еднократно. За стартовете по сноуборд е шест дни преди самото съревнование, като с него се подсигурява, че на датата на снежния надзор има задоволително количество сняг и изискванията са подобаващи да бъде направено съревнование ", сподели за Българска телеграфна агенция Виктор Гичев, представени от " Телеграф ".

" Трасетата се приготвят, с цел да бъдат изискванията за всички състезатели идентични. За задачата се прави характерна обработка с вкарване на в допълнение вода в снега. По този метод става една компактна мокра маса, която е еднородна в дълбочина и подсигурява, че даже и да е топло времето, пластът е идентичен и в дълбочина на снега ", сподели още Виктор Гичев. " Това се назовава база, а имаш ли добре готова база, тогава няма никакъв проблем ", добави автобус шефът на надпреварата.

Проблемите, които има в цяла Европа с топлата зима, ги има и в Банско, а прогнозата за времето е динамична.

" Днес валя сняг, по-късно и дъжд, след това дават го до четвъртък-петък да вали дъжд, след това - отново сняг, идва и мраз, тъй че общо взето тази седмица ще се изредят всички положения на зимата. То даже не е и зима, тъй като не е обикновено януари месец да вали дъжд и то проливен. Но това вкарва в допълнение количество вода в снега. “, уточни Гичев.

Банско е хазаин на стартове от Световната купа по сноуборд за трети път след 2017 и 2018 година, а уредниците са подготвени да дадат " даже и 110 % от себе си, с цел да стане най-хубавото съревнование ".

" Банско се обрисува като един от топ уредниците в Световната купа по сноуборд, всички желаят да се връщат отново всяка година, и непознатите тимове нямат самообладание да дойдат назад в България, освен откъм организацията на писта и работата, която вършим, само че и цялата атмосфера е нещо друго и повече от това, което вършат другите уредници по света ", сподели още Виктор Гичев. Това се прави оценка от състезателите, добави той.

Достъпът до трибуните по време на надпреварата е свободен, а уредниците чакат огромно посещаване, както поради присъединяване на най-хубавият български сноубордист Радослав Янков, по този начин и на целия народен тим.

" Съвсем друга е атмосферата, когато имат играч, който има опция за орден, освен публиката, а и самите хора, които работят на терен, се усещат значими към това да допринесат нашето момче да успее да стане първи, втори, трети, нали, както беше предишния път. “, уточни автобус шефът на надпреварата, визирайки успеха на Янков в Банско през 2017 година.

Официалното разкриване на надпреварата е в петък на централния площад в пиринския курорт, когато е и церемонията по изтегляне на стартовите номера. В събота заран на Бъндеришка поляна са квалификациите и финалите, а от 17:00 часа на централния площад в Банско ще има дегустация на обичайни ястия, фолклорен театър на отбор „ Елика “ и лазерно шоу. В неделя заран от 9:00 часа стартира подготовка, финалите са от 13:00 часа, а награждаването на спечелилите е от 14:30 часа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР