В Банско днес бе проведен и задължителния снежен контрол на

...
В Банско днес бе проведен и задължителния снежен контрол на
Коментари Харесай

Банско получи зелена светлина за Световната купа

 Световната купа в Банско към този момент чупи върхове
В Банско през днешния ден бе извършен и наложителния снежен надзор на трасетата, по които ще се кара на Световната купа (22-24 февруари). Валентин Стефанов даде позитивна оценка на подготовката на пистите. Той уведоми и Маркус Валднер, автобус шеф на стартовете в мъжките стартове за Световната купа, оповестиха от Българската федерация по ски.

Това значи, че стартовете в Банско са доказани и ще се проведат по стратегия - 22-и алпийска композиция, 23 - супергигантски слалом и 24-и великански слалом.

Над 200 индивида работят по трасетата под управлението на шефа на надпреварата Виктор Гичев. По пистите под връх Тодорка ще карат над 160 състезатели от целия свят. Заледяването на пистата за скоростните дисциплини и гигантския слалом върви по проект. До 18 февруари всичко би трябвало да е готово.

От началото на идната седмица ще стартират и първите тренировки на част от тимовете, които ще вземат участие на Световната купа в Банско. Заявки за по-ранни тренировки има от Съединени американски щати, Норвегия, Русия, Словения и Швеция. Почти е издигната и трибуната във финалната зона. Тя ще е за към 3000 души. Билети за надпреварите се продават на касите в Банско и в София в магазина на МаксСпорт.

България ще бъде показана в Банско от Алберт Попов, Камен Златков и Йоан Тодоров. Тримата пътуват на следващия ден сутринта в 6,05 ч с полет през Мюнхен за присъединяване първо на международното в Оре, след което се връщат за Световната купа в Банско.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР