В Банката за международни разплащания в Базел, научен институт с

...
В Банката за международни разплащания в Базел, научен институт с
Коментари Харесай

Швейцарската национална банка не иска цифров франк

В Банката за интернационалните разплащания в Базел, теоретичен институт с най-хубава интернационална известност, най-ярките мозъци в региона на паричната политика от най-важните централни банки в света сега изследват бъдещето на парите, оповестява swissinfo.ch. Целта е да се сътвори нова парична форма – цифрови пари, които също като парите в брой да идват непосредствено от централните банки.

Икономистите към този момент приказват за швейцарски ​​електронен франк или за цифрово евро - тъй като такива цифрови пари към този момент съществуват. Далеч от очите на обществеността, централните банки към този момент са тествали тази нова форма на пари, само че единствено за разплащания сред банки. Компаниите в действителната стопанска система и частните лица към момента нямат достъп до цифровите пари на централните банки.

Но това скоро може да се промени. Европейската централна банка желае да направи цифровото евро налично за необятната общност преди края на това десетилетие. Но въвеждането на такава форма на пари, наречена от финансовите теоретици „ цифрова валута на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР