В българското семейство всичко е сбъркано, в него много отдавна

...
В българското семейство всичко е сбъркано, в него много отдавна
Коментари Харесай

В българското семейство всичко е сбъркано, в него много отдавна не се говори, а се мълчи

В българското семейство всичко е сбъркано, в него доста от дълго време не се приказва, а се мълчи. На това мнение е доктор Цветеслава Гълъбова. Тя е шеф на фамозното лечебно заведение в с. Курило и правосъден специалист по психиатрия. Експертът изясни за какво е скочил броят на хората с психологични отклонения. Тя приказва и за хазартните зависимости, както и шофирането в нетрезво положение.

SafeNews ви демонстрира обявата без редакторска интервенция:

Специалистът показва, че насилието е непоносим обществен феномен, който не е аргументиран единствено от един фактор.

Агресивният нагон е част от естествените човешки нагони и всички го носим в себе си, само че с възпитанието, което стартира в фамилната среда, се научаваме да го направляваме. Това е един от естествените ни проблеми – имаме доста неприятен надзор върху импулсите от страсти в обществения ни живот. Това се дължи на нефункциониращата съществена клетка на обществото, наречена семейство. Напоследък все по-често ставаме очевидци, че всеки разчита различен да свърши възпитателната работа.

И тук е моментът да се подчертае дебело, че възпитанието не стартира с санкции и назидания, а с персонален образец. Дали умишлено или не, в зрелия си живот огромна част от хората копират това, което са видели като поведенчески модел от родителите си.

Д-р Гълъбова е безапелационна, че в българското семейство всичко е сбъркано, в него доста от дълго време не се приказва, а се мълчи

Родителите постоянно са разведени или разграничени, водят борби между тях за притежанието на децата, а не за родителските права, както се споделя публично.

Българската двойка стопира да действа като родителска сега, в който спре да бъде съпружеска. Оттук потегля и ужасът, тъй като децата биват употребявани като принадлежности в ожесточената война, водена от родителите. Когато бащата не заплаща издръжката, то арбитър реализатор незабавно му постанова запор на заплатата, само че когато майката попречва срещите на детето с татко му, то тогава няма никакъв проблем. Този поведенчески проблем след време се възпроизвежда и от потомството.

У нас към този момент израсна цяло едно потомство в изискване на наставнически войни

Малцина обаче си дават сметка, че експанзията у децата е крещяща потребност от другарство – те желаят да им се обърне внимание, да знаят, че родителите ги интересува какво вършат. Да не изслушваш хлапето си, също е форма на принуждение. Истината е, че в последно време фамилиите основават хора с асоциално държание, а след това се чудим за какво има растеж на домашното принуждение и въобще на експанзията.

Напоследък от ден на ден хора са на антидепресанти и въпреки използването им да не е криминогенен фактор, биха могли да бъдат нож с две остриета, в случай че не са изписани от експерт. Могат да се одобряват години наред, само че имат своите медицински противопоказания…

Напоследък е ужасно повишен и броят на надрусаните, хванати от органите на реда

Увеличават се и развилите психологични разстройства вследствие на приложимост на опиати. Става въпрос за тежки психологични разстройства – психомоторни възбуди, халюцинации, налудност и други

Психостимулантите, които се употребяват всеобщо в този момент, дават увереността на употребяващия ги, че може да ги спре когато и да е, защото те не основават психическа взаимозависимост, само че това надалеч не е по този начин. Заради това се вижда и взрив на хора с тежки психологични разстройства.

По отношение на залавянето на Диона с дрога и последвалото й опрощение, че е взела Нурофен, доктор Гълъбова акцентира, че този медикамент не дава индикатор за опиат. Това е толкова невероятно, колкото и момиче на нейната възраст да си купи „ Порше Кайен “ със заплата, безапелационна е експертът.

Зависимостите към хазарта пък от дълго време са придобили темперамент на пандемия

Хазартният вид има податливост към бързи пари, които още веднъж да вкара в машините, поради което се научава да лъже, с цел да си ги набира. Така животът му придобива една-единствена цел – да откри пари, с цел да играе. Жалкото е, че рекламите на хазарт извират отвред, а и се популяризират от известни и обичани екранни лица. Така лабилните хора си споделят, че щом еди кой си залага, той също може да опита. Игралните зали от дълго време са се трансформирали в институции и към тях постоянно има заложни къщи и компании за бързи заеми. От порочния кръг на хазарта обаче, няма излизане.

Още отзиви четете в категорията Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР