В българското общество има остро усещане за липса на справедливост

...
В българското общество има остро усещане за липса на справедливост
Коментари Харесай

Лена Бориславова се пъха между шамарите - "предупреди" прокуратурата да не дава брифинги, а да работи

" В българското общество има остро чувство за липса на правдивост и правораздаване. За нас будят учудване редица обстоятелства и държание на прокуратурата. Съдебните и досъдебното производства се точат с години, а спецсъдът и прокуратура бяха превърнати в комфортна бухалка ".

Това безочливо изказване направи любимката на Просто Киро и представител на държавното управление Лена Бориславова в малко изказване в Министерски съвет. Умственият и вербален хаос, с който Лена на Киро засипа публицистите, трябваше да бъде отговор на конференцията по-рано на прокуратурата за офанзиви против нея, " представляващи редовно нарушаване на правилата на върховенството на закона, изразяващо се в манипулативни и погрешни изказвания от представители на изпълнителната и законодателната власт ".

Лена Бориславова недоумявала " по какъв начин прокуратурата за две години към момента не е разпитала предприемача, избягал в Дубай - Васил Божков, а толкоз бързо за по-малко от два часа е образувала досъдебно произвеждане против вицепремиера и финансов министър Асен Василев ".

Бориславова недоумява по какъв начин профилираната прокуратура е поискала да бъде изпратен лист от лица и политически персони, които да могат да проверяват.

" Такъв лист няма да бъде издаван и не е роля на изпълнителната власт да дава инструкции на прокуратурата кого да проверява. Роля на изпълнителната власт е да помогне на прокуратурата да проверява, който тя пожелае, в случай че има задоволително данни ", акцентира Бориславова и изрично се опълчи прокуратурата да постанова на актуалната изпълнителна власт свои остарели привички.

Бориславова изрече вяра въпреки всичко българската прокуратура да стартира да работи дейно и в границите на своите пълномощия, ще регистрира активност, дейности и резултати, а да не дава единствено конференции.

По думите ѝ прокуратурата не би трябвало да не помни, че с изключение на е самостоятелна, само че и дължи отчетност на хората. Когато проумее това, може би тогава ще стане вярната бариера сред беззаконието и справедливостта за българското общество, сподели още тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР