В българското неделно училище Св. св. Кирил и Методий в

...
В българското неделно училище Св. св. Кирил и Методий в
Коментари Харесай

В българското неделно училище в Истанбул честваха Деня на народните будители

В българското неделно учебно заведение " Св. св. Кирил и Методий " в Истанбул през днешния ден означиха Деня на националните будители - Първи ноември.

Тържеството се състоя в Екзархийския комплекс, където се обитава учебното заведение. Честването стартира с осъществяване на химна в възхвала на националните будители.

В приветственото си слово директорката на учебното заведение Невин Ачикбашиева акцентира, че “надали има друга страна в света като България, която има в своя календар ден за възхвала посредством химни и тържествени слова на сеятелите на култура и просвета какъвто е Първи ноември “.

Учениците извършиха специфична, богата стратегия от стихове и песни, отдадени на видни възрожденци – Паисий Хилендарски, Добри Чинтулов, Патриарха на българската литература Иван Вазов и други. Децата също по този начин извършиха фрагменти от техни творби.

Събитието се провежда със съдействието на българското Генерално консулство в Истанбул и общността на българите с ръководител Васил Лиязе. Тържеството бе всеобщо посетено от родители и близки на децата, както и от българите от общността в Истанбул.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР