В българския шампионат не се случва често няколко отбора да

...
В българския шампионат не се случва често няколко отбора да
Коментари Харесай

Опашка от амбицирани клубове и трима явни фаворита във Втора лига, кой ще се пречупи в битката за надмощие?

В българския шампионат не се случва постоянно няколко тима да дадат сериозна поръчка и разгласят безапелационните си цели за промоция в Първа лига. Още не е стартирал новия сезон и има опашка от окуражени клубове през идващия сезон да вземат участие в елита да българския футбол и да мерят сили с най-хубавите.

Тази година Втора лига ще бъде много забавна и оспорвана.

На този стадий се обрисува пет отбора да водят борба за превъзходство. Това са Локомотив (София), ЦСКА 1948, Арда (Кърджали), Монтана и Царско село. Не бива да отписваме и изпадналия от Първа лига Пирин, само че е мъчно да се планува бъдещето на този клуб. Пълна мистерия е какво ще се случи в Благоевград, защото не е загадка, че финансовото положение на Пирин не е по никакъв начин цветущо.

 Ботев (Гълъбово) - Локомотив (София) @@@

Разбира се, че са вероятни изненади. Защо пък примерно Кариана да не запише положително показване. Ако вземем обаче под внимание капацитета, опциите, упоритостите и поредната политика, която Локомотив София, ЦСКА 1948 и Арда постановат, напълно естествено е да имат преимущество пред останалите. Като цяло пред тези клубове всички предпоставки за присъединяване в елита на родния футбол са налице.

Ръководните фактори са обезпечили всичко належащо за развиването на своите клубове. Работи се професионално, финансово са обезпечени и се хвърлят много старания по отношение на привличането на качествени състезатели. Именно заради тази причина е напълно естествено да се предвижда, че Локомотив, ЦСКА 1948 и Арда ще се наредят на първите три места в класирането.

Това несъмнено, в случай че няма някакво разтърсване, което е малко евентуално, защото водещите управителни фактори в трите клуба дадоха ясно да се разбере, че са съществено ангажирани и нямат никакво на
мерение да се отхвърлят от високите цели, които преследват.

Вижте единствено каква продкрепа от страна на почитателите имат притежателят на Локо Сф Иван Василев и футболистите. Привържениците стоят компактно зад тима и са подготвени на нови подвизи, с цел да видят обичания си тим там, където му е мястото.

 Арда подвигна шампионската купа @@@

Кой ще е първи, втори или трети в класирането сред " червено-черните ", " алените " и " сините " от Кърджали, е мъчно да се допусна. Но това не е от толкоз значително значение. Важното е да предложат на футболния ентусиаст оспорвана и мъжка борба, и да продължат със същото движение развиването си.

Предстоящият сезон във Втора лига ще бъде друг. Предвид мощната конкуренция се обрисува да е оспорван и сложен, само че може да се окаже и много сладостен.

Със сигурност напъните ще си заслужават. За първи път от доста години насам може да кажем, че притежателите и управлението на клубовете, които завоюват промоция в елита, може да бъдат горди с постигнатото и ще заслужат още повече любовта на почитателите. Лесно е да влезеш в Първа лига, когато единствено един или два клуба имат упоритости и капацитет да го сторят.

 ЦСКА 1948 - Чавдар Етрополе @@@

Състезанието с един кон не е толкоз забавно.

И за край още нещо значимо. При съществуването на повече окуражени, финансово обезпечени и стойностни тимове във Втора лига, залитанията в неверна посока ще намалеят. По-трудно ще се минава на церемониал, защото по-малко клубове ще са склонни да вършат дарове. Сподвижниците на прегрешението ще се стопят и ще ставаме очевидци на повече същински борби. По този метод българският футбол ще претърпи развиване. Очертава се това да се случи още през идващия сезон във втория ни ешелон.

Втора лига ще бъде забавна...
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР