В българския парламент тази сутрин е внесено писмо от името

...
В българския парламент тази сутрин е внесено писмо от името
Коментари Харесай

Зеленски не иска оръжие, а ремонт на техника

В българския парламент тази заран е импортирано писмо от името на президента на Украйна Володимир Зеленски. То е подадено от посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко.
Писмото е разследване от диалозите в Киев на премиера Кирил Петков и президента Володимир Зеленски. Българска делегация посети Украйна предходната седмица.

В писмото се показва молба за даване на следната помощ: продължение на поддръжката за участие на Украйна в Европейския съюз; помощ за украинските жители, бягащи от войната; обезпечаване на опция за изнасяне на украинското зърно във Варна;

Молбата продължава със: усилване на енергийното съдействие, в частност доставки на електрическа енергия от Украйна и естествен газ; ремонтна активност на украинска военна техника във военните предприятия на България; продължение на доставките на филантропична помощ, в частност медикаменти, облекла, хранителни артикули.

В момента депутатите разискват даването на военнотехническа помощ на Украйна. Внесени са три проекторешения – от Продължаваме Промяната, ГЕРБ-СДС и Демократична България.

Атанас Михнев, един от вносителите на плана на Политическа партия за помощ за Украйна, предложи публицистична корекция – да се даде мандат на Министерския съвет за „оказване на военнотехническа помощ на Украйна“, съгласно формалното писмо, импортирано през днешния ден от украинския дипломат в Народното събрание и съгласно опциите на Република България.

Срамота е дипломат да изпраща на друга страна писмо за решение на вътрешнополитически проблеми, реагира Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР