В Българския червен кръст - Враца има вече дарени парични

...
В Българския червен кръст - Враца има вече дарени парични
Коментари Харесай

Врачани се обединиха: Започнаха да валят дарения за пострадалите от земетресенията

В Българския червен кръст - Враца има към този момент дарени парични и материални средства за потърпевшите при мощните трусове в Турция и Сирия, сподели шефът на локалната институция Гергана Михалчева.
По думите ѝ има голяма съпричастност. Запитвания къде и какво може да се подари има от цялата област. Според Гергана Михалчева жителите на региона са склонни да подаряват пари, а БЧК Враца поема ангажимент всяка дарена сума на място да бъде преведена по националната фондо-набирателна сметка за потърпевшите.
„ Така самият развой на подаяние се улеснява за хората, икономисват се и такси “, сподели Михалчева. 
На този стадий се събират нови топли облекла и обувки, спално долни дрехи, завивки и хигиенични материали. Директорът на БЧК Враца обърна особено внимание на това, че се одобряват единствено нови движимости.
„ Трябва да пазим и достолепието на потърпевшите хора “, изясни тя.
От през днешния ден стартират работа и пунктовете за дарения в 10-те общини на област Враца.
„ Срокове за даренията не са сложени, защото към момента сме в първата фаза на бедствието и не знаем действителния размер на вредите. Предстои да се прави оценка на вреди и на потребности надлежно “, изясни шефът на БЧК Враца. 
От институцията се обръщат с молба за съпричастност и към българските фирми-производители, като ги приканват да поддържат акцията, както с изброените нагоре продукти от първа нужда, по този начин и съгласно опциите си със фамилни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и акумулатори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР