В българските министерства масови чистки няма. Има хора от бившето

...
В българските министерства масови чистки няма. Има хора от бившето
Коментари Харесай

Съветник на президента: Има много примери за осигуряван чадър от полицията

 " В българските министерства всеобщи чистки няма. Има хора от бившето ръководство – някогашен зам.-министър беше назначен за министър, зам.-министри остават. Мнозина ще си отидат и това е разбираемо, защото е ясно, че става въпрос за напълно друг жанр на политика, модел, цели ", съобщи ръководителят на Стратегическия съвет при президента Александър Маринов  в ефира на " Здравей, България ".

Относно уволнението на шефката на Агенцията по вложенията Маринов съобщи, че не знае дали то е било показно и жестоко, само че моментът не бил подобаващ за непотребна учтивост.

" Нека да ви дам образец какво съгласно мен значи чистка – преди години в Грузия за 24 часа беше уволнен и преназначен отчасти целия състав на Министерство на вътрешните работи. Разбира се, тогава имаше аргументи и рекомендации поради голямата корупция. В България всеобщи чистки няма. Има хора от бившето ръководство – някогашен зам.-министър беше назначен за министър, зам.-министри остават. Мнозина ще си отидат и това е разбираемо, защото е ясно, че става въпрос за напълно друг жанр на политика, модел, цели. На множеството места, когато става въпрос за управителни позиции, се изхожда от съответни професионални причини, свързани с постиганите резултати. Така е в Министерство на вътрешните работи, по този начин е и на други места, макар, че се търсят всякакви измислени пояснения за какво е отхвърлен този и оня ", сподели Маринов.

Според него има задоволително данни за нередности в Министерство на вътрешните работи и на тази база има съображение за задаване на въпроси към някогашния шеф на Инспектората. Той акцентира, че двете смени във вътрешното министерство са на хора, които са в пенсионна възраст.

" Когато става въпрос за администрация, понятието " персонална преданост " е погрешно. Единственият критерии е професионализъм и реализирани резултати. Знаем доста добре, че на доста места в страната са допускани доста съществени пропуски и би трябвало да се носи сериозна отговорност ", счита Маринов.

Той показа, че са получавани доста сигнали за обезпечаван чадър от полицията. Маринов добави, че има образци, само че не може да ги изнесе в медийното пространство.

" Президентът не е фен на демонстрациите и ефектните жестове. Вярно е, че от позиция на професионалния бекграунд има огромно разнообразие. Но не това е било водещото основание. Изначало концепцията беше да бъдат сложени ясни цели и да се разчита на качествата и опита да се реализиран. Оказа се, че когато се формулират такива ясни и съответни цели, те могат да бъдат реализирани от хора с разнообразни политически или идейни възгледи, само че способни да се обединят. Тук можем да търсим знак или поука, че това не е невероятно и в един постоянен парламент ", счита Маринов по отношение на служебния кабинет, назначен от президента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР