В Български пощи се трудят 9000 работещи бедни, като средната

...
В Български пощи се трудят 9000 работещи бедни, като средната
Коментари Харесай

В Български пощи се трудят 9000 работещи бедни за 820 лв. средно на месец

В " Български пощи " се трудят 9000 " работещи небогати ", като междинната заплата в сдружението е 820 лева Това разгласи вицепремиерът Калина Константинова пред Българска национална телевизия.

" Служителите в пощите, поради тези неприятни управнически решения, са пострадали във всички връзки. Те са тези, на които им се наложи да работят изключително, а заплатите им са на това състояние ", добави тя във връзка промяната на управлението на държавната компания поради невижданата хакерска офанзива.

Константинова сподели, че ще са нужни още няколко седмици за възобновяване на всички услуги на " Български пощи ". Предстои поетапно възобновяване на заплащането на сметките за битовите консуматори на EVN, сподели тя.

Вицепремиерът показа и новото управление на " Български пощи ". То поема ръководството на сдружението за период от 3 месеца до организирането на конкурс за избор на членове на управителния съвет.

Първата им задача ще е за се разплатят със чиновниците на пощите, които са получили 70% от заплатата си за последния месец, сподели Константинова.

Тя дефинира новото управление като " млад и упорит екип с опит в интернационалните компании ".

Новият изпълнителен шеф на " Български пощи " е Богдан Теофанидис. Той има над 10 години опит в огромни интернационалните компании, като заема разнообразни районни, управителни и профилирани функции в региона на дигитализацията, финансите и построяването на системи за ръководство, основани на основни индикатори.

Преди да оглави екипа на " Български пощи ", Теофанидис провежда световната стратегия за цифровизация, финансово обмисляне и надзор на HIAB AB, част от финладската група " Карготек ". HIAB AB е водещ международен снабдител на съоръжение за превоз и обработка на товари като осъществя продажби за 2.4 милиарда лв. годишно, търгувайки в над 100 страни.

Работил е като районен управител по ръководството на финансови услуги за шведската " Сандвик " (Sandvik) и като управител отдел " Ключови индикатори " за Европа, Близкия Изток и Африка в центъра за споделени услуги на застрахователя AIG. Като техен чиновник, управлява, построява и поддържа системи за ръководство и отчетност за фирмите Ingram Micro и Hewlett-Packard, а като съветник извършва сполучливи планове за " Кока-Кола ХБК България ".

Инж. Лъчезар Арсов е новият ръководител на Съвета на шефовете на " Български пощи ". Той е експерт в региона на осведомителната сигурност. Завършил е Техническия университет в София, магистър по телекомуникации. През последните 6 години е част от екипа на интернационалната финтех компания " Софтуер Груп ", а професионалният му опит включва функции, както в частния, по този начин и в държавния бранш.

Кариерата му стартира в " Телелинк ", а след това работи поредно като специалист по осведомителна сигурност и инспектор в " Банка ДСК ", Министерството на земеделието и храните, Министерството на финансите, Изпълнителната организация по поощряване на дребни и междинни предприятия.

Извън професионалния си опит през последните 8 години Лъчезар Арсов е основен уредник на голям брой обществени и благотворителни начинания в София.

Надежда Алексиева ще бъде заместник-председател в Съвета на шефовете на " Български пощи ". Тя е правист с дълготраен опит в държавни сдружения, измежду които " Летище София " ЕАД и " Български пощи " ЕАД (от 2007 година до 2013 г.) Работи като основен юрист на " Летище София " ЕАД и шеф на дирекция " Правна активност " в " Български пощи " ЕАД. Притежава богат опит и процедура в екипи за ръководство на планове в ИТ бранша и строителство на инфраструктура. Понастоящем е шеф отдел " Социални действия " в Министерството на защитата.

Виктор Фачев , който се причислява към Съвета на шефовете на " Български пощи ", управлява отдел " Човешки запаси " в SiteGround - българска ИТ компания, в която работят над 500 индивида в офисите им в София, Пловдив, Стара Загора и Мадрид.

Виктор Фачев има над 10 години професионален опит в ръководството на човешки запаси в разнообразни сфери - от фармацевтичната до ИТ сферата. Преди да се причисли към SiteGround, е оглавявал отдел " Човешки запаси " в Kaufland България, в Sanofi за Югоизточна и Централна Европа и е управлявал HR процеси в Hewlett-Packard в София и Пало Алто.

Виктор Караджов също ще бъде член на борда на " Български пощи ". Заемал е поста шеф на центъра за споделени услуги на Palfinger AG, интернационална софтуерна и машиностроителна компания, водач в производството на кранове и повдигащи системи. Има богат опит в построяването и ръководството на ефикасни административни процеси. Заемал е редица управителни функции в региона на финансовия и действен мениджмънт, измежду които финансов управител в центъра за споделени услуги на Sandvik, началник районен екип " Вземания, заплащания и ръководство на паричните средства " за Unify, началник районен екип " Вземания и ръководство на паричните средства " за Ingram Micro. Притежава интернационалните документи за ръководство на планове, усъвършенстване на процеси, счетоводство, бюджетиране и надзор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР