В Български пощи не знаеха детайли по предложението на Бойко

...
В Български пощи не знаеха детайли по предложението на Бойко
Коментари Харесай

Премиерът разпореди: "Български пощи" ще доставя и продава вестници

В " Български пощи " не знаеха елементи по предлагането на Бойко Борисов

© Анелия Николова " Български пощи " ще правят популяризират и продават вестници на територията на страната. Това реши на днешното си съвещание Министерски съвет. Точката не присъстваше в авансово оповестения дневен ред.

Премиерът Бойко Борисов облече мярката като значим детайл от свободата на словото, като кабинетът разпореди на транспортния министър да предприеме нужните дейности, в това число в случай че е належащо да предложи законодателни промени, се споделя в известието на държавната пресслужба.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Нека " Български пощи " да дават отговор за разпространяването на вестници до пунктовете на продажба, а не да оставяме тази активност на частници, " сподели Борисов. Вероятно засяга депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който от години владее съвсем цялата дистрибуция и търговия, а и множеството печатни издания.

Към момента главните съставни елементи от веригата на разпространяване на вестници и списания в страната имат компании, свързани с Пеевски, като чрез LAFKA държи крайните точки за продажба, като други компании (ЕЛД и " Национална дистрибуция " ) от орбитата правят логистиката на изданията от печатниците до сергиите.

Настоящото решение може да значи две неща - или опит да се разтовари групата на Пеевски от активността по нощната логистика и с това да се натовари държавната компания, която и в този момент получава дотации от страната. Или да се даде на пощите спомагателна активност, с която обаче по думите на представители на сектора те мъчно ще се оправят. Нещо повече - и сега " Български пощи " се занимават в разпространяване на абонамента за издателствата, които желаят това.

Пощите не знаят

Изпълнителният шеф на " Български пощи " Деян Дънешки не беше квалифициран по тематиката. " В момента не съм квалифициран да разясня тази тематика. Малко мъчно ми е да обясня на какъв стадий е и по какъв начин ще се случи ", сподели той. " Ние и сега разнасяме абонамент. Въпросът е какво решение ще вземе държавното управление. Не пречи да го вършим за всички издания, стига това да бъде решено ", сподели още той.

Всяка година " Български пощи " организират абонаментна акция, като тя се прави в интервала от 2 до 20 септември за идната година, като се подписват контракти с другите издателства. " Всеки, който желае, е добре пристигнал. Нищо не пречи на изданията. Ние разпространяваме до крайни клиенти ", сподели още Дънешки. От последния отчет на държавното сдружение излиза наяве, че за 2018 година тя е имала контракти за разпространяване на близо 580 ежедневни и периодически издания, като това е бил бизнес за 1.09 млн. лева

Друг вид бизнес

От пощенския бранш изрекоха подозрението до каква степен предлагането на държавното управление е допустимо да се случи на процедура, като разпространяването на печатните издания е друга и характерна активност. Случва се през нощта и мъчно съумява да се комбинира с различен вид пощенска активност.

Според представители на бизнеса този вид активност би могла да е атрактивна единствено в случай че се комбинира с продажбата в крайните обекти, както е структуриран в този момент бизнесът на Пеевски, само че не и единствено транспортната логистика. Отделно този вид бизнес непрекъснато понижава заради падащото четене на печатни издания. Иначе на хартия в групата на депутата назад напълно неотдавна се завърна дистрибуторската компания " Експрес логистика и дистрибуция " (която с изключение на вестници популяризира и цигари и лотарийни билети). А докладът на " Национална дистрибуция ", с която работят медии, демонстрира годишни доходи от 45.8 млн. лева и облага от 350 хиляди лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР