В българската столица се готви Майдан по сценария на Киев

...
В българската столица се готви Майдан по сценария на Киев
Коментари Харесай

Свободная Пресса/Русия/: Български Майдан - смут на плажовете със златни пясъци

В българската столица се готви Майдан по сюжета на Киев от 2014 година Началото към този момент е сложено, написа съветската медия " Свободная Пресса ". От май насам всеки почивен ден на площада в центъра на София има тълпи от истерично крещящи хора. Те се привикват, още веднъж „ по киевски “, посредством „ Фашистбук “. Не са забравени и бисквитките на Нюланд. Само че в тази ситуация те са под формата на по-сериозни пакети „ филантропична помощ “ и се раздават не от представител на Държавния департамент на Съединени американски щати, а от личните им „ патриоти “.

Поредният протест " в поддръжка на страната като парламентарна република, част от Европейския съюз и НАТО " се организира в края на предходната седмица. С лозунги " Тук не е Москва ", " България няма път към Евразия и Изток! " и сходни.

Това беше отговор на масираните проруски и антизападни дейности на жителите на тази балканска страна. Повод за което пък стана изявлението на известния политик Радостин Василев, който реши да се измъкне от „ соросоидите ”, както елементарните българи назовават партията „ Политическа партия ” („ Продължаваме промяната ”).

Ръководителите на същата тази „ Политическа партия ” са съгласували претенденти за шефове на българските спецслужби и полицията с... посолствата на западни страни.

Василев е направил скрито аудиозапис на това съглашение. Както и неофициална среща на експремиера Петков, в този момент съпредседател на същата " Политическа партия ", с ръководителя на Европейската комисия фон дер Лайен. (Как без нея!).

Съдейки по записа, вездесъщата госпожа предлага на Петков „ да намерения по какъв начин да заобиколи законите на Европейски Съюз “ за някаква „ композиция “, която да „ усъвършенства доста икономическото и политическото състояние на страната в Еврозоната “.

Накратко, гинеколожката и янките размътиха водата. Те мощно не харесват държанието на България в последно време. Санкциите против Руската федерация наподобяват подкрепени. Но помощта за Украйна е незадоволителна. Официално българите отхвърлят доставка на оръжие. Имаше единствено секрети доставки на гориво и муниции за режима на Зеленски.

Но това не е задоволително, взеха решение в Пентагона и неговия брюкселски клон. Особено поради настроенията на по-голямата част от популацията. Определено не в интерес на задграничните притежатели. Достатъчно е да прочетете мненията в чатовете на известните обществени мрежи, с цел да разберете в каква посока духа сегашният вятър от Балканите. Ето единствено няколко от тях.

„ 37 години сме васали на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Русия ли ни затвори 4 реактора в атомните централи? Русия ли има 4 военни бази в България? Измислете някакъв нов провинен! ”, написа консуматор под псевдонима " Брей ".

„ На 2 юни се организира такова позорно шествие!.. Бог да пази България! Те не стачкуват, че " посолството " на Съединени американски щати взема решение всичко вместо нас. Те са с цел да бъде по този начин ”, прибавя различен, показал се като " Либерастко! "

„ Платени предатели, вие не знаете какво вършиме. Вашите изказвания са ясни: който не е с вас, той е с Русия. Знайте, че измяната ще ви преследва. България не е благосъстоятелност нито на НАТО и Европейски Съюз, нито на Русия. България е на наследниците на Левски и Ботев ”, възмущава се Жоро.

„ Предателите са проведени и платени от непознато посолство “, считат Иванка и Христо.

„ Когато му пристигна времето, те би трябвало да бъдат осъдени ".

Има доста такива отговори. Помнят елементарните братушки, за разлика от властимащите, по какъв начин Майка Русия ги е спасявала нееднократно в трагичните интервали на историята. dzen.ru/a/ZHsxBTmO5hTcPUHo

Как може „ хегемонът ” с подръчната му администрация на Европейски Съюз, да не се вълнува тук? За да се убедят дефинитивно в непокорството на българите, те поръчват сякаш изследване на тематика „ Европейски компас на настроението “. Промени ли се през годината след експлоадирането на военните дейности в Украйна?

Според резултатите редица страни, „ в това число Унгария, България, Гърция и Румъния, са уязвими за съветските разкази “.

„ Ако държавните управления (забележете – не жители, а властовата група) на Чехия, Дания, Словакия и Словения през миналата година станаха по-обвързани с Европа, то България („ откривателите “ се концентрират върху нея), в противен случай, започнаха да се отнасят към Европа с огромен песимизъм ".

Заключението на „ откривателите “ (цитат): „ Действията на Русия провокират уговорката на Европа към правилата на неприкритост, многообразие, независимост и взаимност. Лидерите на Европейски Съюз са изправени пред редица алтернативи, свързани с метода им към съветската просвета, медии и жители в подтекста на спора ".

И заради това пристигна остарелият и изпитан метод за възпиране на " неверниците " - цветната гражданска война.

Колко значимо е всичко това за нас, руснаците, за Русия като цяло? При състояние, че в последно време България надалеч не е единствената, където янките се пробват да палят огън. На същите Балкани – в Сърбия/Косово. В Румъния и с нейна помощ в Молдова. В Кавказ (Армения) и в Централна Азия (Казахстан, Киргизстан). В азиатския югоизток (Тайван)...

И по какъв начин всичко това може да повлияе на актуалната обстановка в Европа в частност и в света като цяло? Няма ли да докара до това, за което здравомислещите политици от разнообразни страни приказват с огромно безпокойствие от няколко месеца - до Третата международна война?

Според Николай Подчасов, откривател в Центъра за европейски проучвания към ИМЕМО към РАН, „ българската “ обстановка за Руската федерация е двояка. От една страна харесваме президента Радев. От друга страна пълномощията му не му разрешават да ръководи страната в дълготраен проект. А за Русия е преференциално да има работа с непрекъснато държавно управление.

Но в случай че тези партии, които завоюваха последните парламентарни избори, дойдат на власт, тогава тя, ръководещата власт, най-вероятно ще бъде доста подложена на външно, да кажем, проамериканско въздействие.

rg.ru/2023/05/30/nauchnyj-sotrudnik-imemo-ran-podchasov-o-tom-kak-utechka-zapisi-zakrytogo-zasedaniia-v-bolgarii-usugubila-parlamentskij-krizis-i-prichem-tut- embassy-ssha.html

Алексей Анпилогов, политолог, началник на Фонда за поддръжка на научни проучвания и развиване на цивилен начинания „ Основание “ продължава тематиката.

" СП ": България надалеч не е единствената страна, в която янките въвличат популацията в борба. Някои ваши сътрудници, в това число и задгранични, считат, че нещата вървят към Трета международна война.

- Тя към този момент върви. Тя се разграничава от всички предходни борби на народите по това, че наподобява повече на „ Студената война “ от 60-80-те години на предишния век, която също се смяташе за Трета международна война “, отговори Алексей Евгениевич на „ СП “.

- Съвременната борба има многостранен темперамент. Страните не стигат до директен венозен конфликт. Защо? Защото страните, които се опълчват една на друга, в тази ситуация Руската федерация, Китай, Съединени американски щати, имат нуклеарни оръжия. А директната борба – това е явно – е директен път към цялостен нуклеарен спор. И като резултат – до заличаване на актуалната версия на човечеството.

Поради тази причина всички настоящи спорове на водещите международни сили не са директни. Борбата за надмощие и против хегемонията на една войнствена страна се води благодарение на съдружници, васали и подчинени. Прокси войни.

Преди американците по-често използваха военни преврати. Като да вземем за пример в Чили при започване на 70-те години, когато диктаторът Пиночет пристигна на власт. Но от 2000-те години те започнаха интензивно да употребяват практиката на " цветни " преврати.

" СП ": Е, да, натискането на сънародници в челата им е доста по-удобно...

- Такива революции се основават на пазаруване на корумпирани локални елити. И американците по този начин обръщат нещата, че точно тези елити взривяват мирния живот в страните си. А Съединени американски щати наподобява са настрана.

" СП ": Такава война може да продължи, както разбирам, безпределно дълго. Или бъркам? Студената война сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати най-сетне завърши...

- Спря по отношение на провалянето на Съюз на съветските социалистически републики. И в настоящия предел ще бъде провалянето на една от страните. Ние работим, с цел да победим Съединени американски щати като хегемон. Да се понижи способността им да разпалват цветни революции, да провеждат прокси войни.

" СП ": И е по-добре, че янките въобще нямат такива благоприятни условия. В тези страни, където американците, дружно с Брюксел, в този момент мътят водите, нападателната антируска агитация натиска съзнанието на хората. Но какво да кажем за Москва, за какво съвсем не се чува там, за какво не използваме положително отношение към нас, което е все същото, на българите?

- Защо би трябвало да действаме с нетипични за нас принадлежности? Ние сме малко по-различна цивилизация. Решенията, които Кремъл ползва в този момент в Украйна, са по-последователни и обективни.

Техниката на цветните революции включва нахално потребление на орисите на други хора. Отново изкупуване на националните елити. Все отново няма по какъв начин да сме по-богати от Съединени американски щати. Няма да можем да предложим финансова отплата или други световни преференции като тези, обещани от Белия дом. Затова действаме друго – и осведомително, и властово.

Имаме опция да демонстрираме опциите си. Както беше направено през 2008 година в Грузия. За една седмица я успокоихме. Украйна е по-сериозно предизвикателство. Но успеха отново ще бъде наша. Не се колебая в това.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР