В Българската банка за развитие (ББР) има прекрасно разработена магистрала

...
В Българската банка за развитие (ББР) има прекрасно разработена магистрала
Коментари Харесай

Цанко Арабаджиев от ББР: В банката има прекрасно разработена магистрала за отпускане на лоши кредити

В Българската банка за развиване (ББР) има прелестно създадена автомагистрала за разпределяне на неприятни заеми. Това разяснява пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф Цанко Арабаджиев, чието предопределение пристигна след напъните не предходния министър на стопанската система Кирил Петков да подмени управлението.

Арабаджиев изясни, че в банката има съответните структури за оценка на риска преди отпущането на заемите, само че той е заварил обстановка, в която настояванията за заеми въобще не са минавали през тези структури, а контролните механизми на институцията са били изключени.

Посочи, че поради заеми, които управлението не чака, че ще бъдат събран, и счита за неприятни, общо за 2020 и за 2021 година загубата на банката ще бъде 250 млн. лева

Банката към този момент отпуска заеми при новите правила - т.е. с таван 5 млн. лева, а скоро следва да показа и новата си тактика за развиване, се разбра от диалога с Арабаджиев.

Съобщи и че след търг за 87 хиляди лева е продадена лимузина БМВ Серия 7, употребена до неотдавна от консултант на някогашния изпълнителен шеф Стоян Мавродиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР