В България знаем, че в живота си човек трябва да

...
В България знаем, че в живота си човек трябва да
Коментари Харесай

Какво трябва да направите, за да знаете, че сте живели истински

В България знаем, че в живота си човек би трябвало да посади най-малко едно дърво. Дали това обаче е задоволително за пълностоен живот? Лесно е да си кажем, че сме прекомерно млади или прекомерно остарели за нещо. Истината е, че животът си изтича като пясък сред пръстите и колкото и клиширано да звучи, времето е наше и е добре да го оползотворим. Сетете се за всички вдъхновяващи филми, които сте гледали. Казвал ли си е героят, че е прекомерно остарял за нещо? А по-късно правел ли го е все пак? Заслужава си да си позволите този опит.

 Предлагаме ви 20 неща, които всеки един от нас би трябвало да направи до края на живота си. Даваме ви и едно бонус към тях. Това, несъмнено е дълготраен проект. Все отново имайте го поради. Така, когато в края на годината пристигна време за равносметка, ще знаете: изживях я пълноценно и ми хареса.

 Научете непознат език.
Хората, които владеят повече от един език, изживяват света доста по-богато. Ученето ан нов език не просто ви прави по-уверен екскурзиант, когато пътувате в други страни, само че може й да ви разреши да видите доста неща от друг ъгъл.  Поживейте в непозната страна.
Пътуването е нещо прелестно, само че това да живеете за известно време в друга страна е по-голямо премеждие. Навсякъде хората ще се забавляват със странния ви акцент и ще желаят да си говорите.  Прочетете класическите романи.
Класиките са наречени по този начин с причина. Дори и да ви се коства, че огромните томове като „ Война и мир ” гълтат прекалено много време, те сигурно ще ви обогатят. Изберете си 50 типичен романа и четете по 10 на година. Така ще обогатите речника си, ще разбирате повече културни референции, а историческия подтекст ще ви направи по-интелигентен. Според проучване от 2013 година това даже може да увеличи обществените ви качества.  Научете се да готвите.
Пет манджи са задоволителни. Нека обаче бъдат петте най-вкусни, които в миналото сте опитвали. Станете занаятчия в приготвянето им и прибавете някой напълно ваш детайл.  Имайте „ своите ” дни.
Какъв би бил идеалният ви ден? Какво ядете, къде отивате, какво вършиме? Дайте си малко време да го измислите, а по-късно си изберете ден, който да бъде напълно ваш – без напрежението това да е рожденият ви ден. Изключете мобилния, не отговаряйте на мейли. Може би това малко наслаждение ще ви донесе огромна наслада.  Изгледайте кинокласиките.
Не сте гледали „ Кръстникът ” или „ Гражданинът Кейн ”? Поправете грешката. Интернет е цялостен със описите на най-важните филми на последния век. Пропуснете блокбастърите и започнете да гледате по една класика седмично  Проучете родословното си дърво.
Не е късно да започнете. Живеем във време, в което доста по-лесно се намира информация. Колкото повече знаете за хората преди вас, толкоз по-лесно ще разберете себе си през днешния ден.  Протестирайте за нещо.
Какво ви нервира дотолкоз, че да ви падне пердето? Вероятно има други, които изпитват същото. Намерете ги и вдигнете звук дружно. Да преминете през живота си, без да се наложи да отстоявате това, в което вярвате, значи, че всичко в света е наред. Очевидно, не е наред. Нещата се трансформират едвам когато хората решат, че им е пристигнало до гуша от статуквото.  Станете доброволец.
Не мислите, че имате алтруистична жила? Не оставяйте това да ви спре да дадете от времето си на някой чужд, без никакви очаквнания. Научно е потвърдено, че когато човек дава, това му носи задоволство.  Прекарайте нощ под звездите.
Най-евтиният метод да осмислите своето място във вселената, е да отидете в някое мрачно кътче надалеч от града в топла лятна нощ и да спите под звездите. Дишайте въздуха и се вслушайте в какафонията от звуци на няколко метра разстояние от мястото, на което спите.  Яздене на кон.
В продължение на хиляди години това е бил най-бързият метод, по който човек да се придвижи от точка до точка.Изпитайте това наслаждение най-малко един път.  Запалете огън с подръчни средства.
Научете се да вършиме огън – това е софтуерният скок, който разделя индивида от всички други същества. Ще бъде позор и срам да живеете и умрете, без да опитате да извършите самичък нещо толкоз значимо за човечеството. Намерете две клечки и започнете да ги търкате.  Създайте нещо с ръцете си.
Днес към този момент всеки може не просто да влезе в магазина и да вземе каквото си изиска. Днес всеки може да го поръча онлайн. Но има нещо доста знаково в това да вложиш малко мисъл и да създадеш нещо самичък – от концепцията до финалната реализация. В YouTube има много видеа, които гратис да ви покажат по какъв начин.  Почерпете бара с по едно.
Да, това не е българска традиция, само че като се изключи че може да ви накара да се почувствате добре, да започнете някой нов забавен диалог, само че и да ви завоюва нови другари.  Изпийте един Guinness в Дъблин.
По-добър ли е усетът на бирата в Дъблин? Да. Не тъй като е правена с вода от главната река в града, а тъй като това не е правилно. В ирландските кръчми може да си поръчаш бира с ясното схващане, че през целия ден пивото се е точило от кега и няма късмет да ви сервират нещо, престояло с дни. Освен това там ще ви бъде сервирана в подобаваща чаша и с подобаваща температура.  Отгледайте сами зеленчуците си.
Няма нищо по-хубаво от селските домати в двора на баба, нали? А за какво не се опитате да си посадите и отгледате сами?  Избягайте от технологиите.
Без телефон, без интернет, без телевизия. До такава степен сме пристрастени към устройствата си, че е мъчно да си представим човечеството без тях. Но дано си признаем – човечеството е направило доста и без тях. Опитайте и вие за известно време без технологии.  Научете се да свирите на музикален инструмент.
Никога не е късно и дава обещание да развие сегменти от мозъка ви, които не познавате.  Осиновете животно.
Има доста животни, които се нуждаят от дом и обич. Това да спасите едно малко творение и да му дадете дом ще накара и двама ви да изпитате наслада.  Вижте онлайн музикална легенда.
Живеем в XXI век. Ако нещо ви стопира да видите музикална легенда през днешния ден, това е единствено мързелът. А те няма да са живи постоянно – Боуи, Принс, Леми... към този момент ги загубихме през тази година. Побързайте, с цел да се влезе и вашият обичан реализатор в тази черна поредност, преди да го чуете онлайн.  Тренирайте за маратон и го пробягайте.
Това не е толкоз известна процедура в България, какъв брой на Запад, само че е реалност, че и тук има маратони, постоянно отдадени на благотворителни дела. Заслужава си да го извършите поради себе си и поради другите. Освен че това ще направи тялото ви по-здраво и мощно, прочувствено ще се почувствате добре, а с дарените за бягането ви пари може да спасите живот.

Инфо: www.webcafe.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР