В България за реформи се говори под сурдинка. Това каза

...
В България за реформи се говори под сурдинка. Това каза
Коментари Харесай

Любомир Дацов: В България за реформи се говори под сурдинка

" В България за промени се приказва под сурдинка ". Това сподели пред БНР някогашният заместник-министър на финансите. Той акцентира, че предстоят обилни промени в стопанската система, само че и в обществото.
Според него множеството държавни управления работят в рецесията по един и същи метод - застраховат се, от позиция на, само че множеството европейски държавни управления дружно с ЕЦБ и Европейска комисия се пробват да основат нова основа, върху която да стъпят, изграждайки нов вид стопанска система.
 Любомир Дацов: Прехвърлянето на вноски към първия пенсионен дирек е игра с икономическата непоклатимост Любомир Дацов: Прехвърлянето на вноски към първия пенсионен дирек е игра с икономическата непоклатимост
Почти постоянно е мъчно да обясняваш явни неща, като да вземем за пример за какво пенсионна система, основана на разбъркан фондови принцип, е по-добра...
" Има два вида държавни управления - едните гледат в бъдещето и употребяват рецесията, с цел да стъпят на нея и да продължат напред, а другите са общоприетият вид - те са вперили очи в стандартните ограничения и преглеждат единствено рецесията, като се пробват да решат проблемите в идващите няколко 2 или 3 месеца. Това е голямата разлика сред държавните управления и ограниченията в света - хоризонтът, с който гледат ", разяснява финансистът.
Дацов изясни, че в последната макроикономическа прогноза, оповестена от Европейската комисия, има едни страни, за които в икономическата оценка е включено въздействието на Европейския фонд за възобновяване след пандемията:
" Има едни други страни, в това число и България, за които в оценките за развиването на страната, това нещо не е включено. Това е разликата сред държавните управления, които знаят какво да създадат, и други - при които нещата вървят постепенно. Изборите при нас не е опрощение за това ".
Финансистът предвижда, че влизаме в интервал от 10-15 години, в които ще върви трансформацията на стопанската система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР