В България всяко второ жилище е пренаселено и в същото

...
В България всяко второ жилище е пренаселено и в същото
Коментари Харесай

30% от жилищата във Варненско са необитаеми


В България всяко второ жилище е пренаселено и в това време пораства броят на необитаемите парцели.

Това мнение разгласи неправителствената организация " Хабитат-България ".

" В градовете пренаселените жилища са 48%, а в селските региони – 34% “, отучни пред Радио София Минчо Бенов, шеф наа организацията. – " Ние сме на второ място по претъпканост в Европейски Съюз, след Румъния. Средниет индикатор на Европа е 18 %. “

Според данните, представени от Минчо Бенов, в София необитаемите жилища са 25 на 100, в Пловдив – 26%, във Варна – 30%. В това число са включени и вилни парцели, както и такива, закупени с капиталова цел.

" В страната има към 3,9 милиона жилища и към 3 милиона семейства. Като извадим към 1,2 милиона необитаемите парцели, излиза, че тези семейства са в 2,7 млн. жилища “, добави Бенов.

По думите му, належащо е да се създадат стимули и условия необитаемите жилища да се отдават чартърен, да са в оборота на парцели. Цените на недвижимата благосъстоятелност в огромните градове  вършат недостъпни жилищата, изключително когато става дума за първи дом. Може би би трябвало да се сътвори някакъв тип медиация, с която да има сигурност за притежателя, че парцелът ще се стопанисва добре, а за наемателя, че няма да бъде изпъден или да скочи цената (наема). За разлика от страните в Западна Европа, у нас липсва каквато и да е регулация на наемния пазар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР