В България всеки гледа да мине тънко, а често това,

...
В България всеки гледа да мине тънко, а често това,
Коментари Харесай

Кои са нещата, които мислим, че са евтини, но всъщност ни струват много?

В България всеки гледа да мине фино, а постоянно това, вместо да му спести пари, води до още по-голяма набутвация. Както се споделяше в оня анекдот - дяволите хванали българин, турчин и евреин. Казали, че ще ги пуснат, в случай че изядат 100 лъжици сол, бият им 100 тояги или платят 100 жълтици. Евреинът платил жълтиците, поплакал поради сумата и си тръгнал. Турчинът стиснал зъби, отнесъл 100 тояги и си тръгнал. Българинът решил, че не желае пердах и няма да дава пари и почнал да яде сол. На 95-ата лъжица се отказал и решил да опита с тоягите. Оставали два-три удара единствено когато през сълзи извадил 100 жълтици и ги хвърлил на дяволите.

Често сме по този начин и в живота. Вижте в какви случаи:
 Житейски уроци, които би трябвало да усвоите, когато навършите 30 Житейски уроци, които би трябвало да усвоите, когато навършите 30
Ставаш на 30? Най-благодатните  ви години са пред вас, ето част от житейските уроци, които ще усвоите, тръгвайки към четвъртото си...

1) Купуването на автомобилни гуми втора ръка

Да, доста хора са зле финансово, само че с нкои неща не би трябвало да се прави компромис. Масово има хора, които купуват зимни гуми втора ръка, които са със подозрително качество. Излиза по-евтино, само че в случай че нещо стане на пътя, тъй като не сте имали задоволително качествени зимни гуми, едва ли ще сте изключително щастливи, че сте ги купили. Особено в случай че има жертви. Има някои неща, от които не би трябвало да се пести. Това е едно от тях.

2) " Не отивам на ортодонт, тъй като е скъпо "

Това важи и за лекарите, освен за зъболекарите. Да, услугите на експертите са скъпи, само че е добре да отидете, когато имате подозрения за някакъв проблем, или още по-добре - на профилактичен обзор, с цел да се открият проблемите и да се третират рано. Ако чакате нещата да се задълбочат и болката да стане нетърпима, ще се случат две неща: 1) Ще изпитвате агония; 2) Ще ви излезе толкоз скъпо, че свят ще ви се завие. Спешните процедури са скъпи, а постоянно, когато казусът е сериозен, са и комплицирани за осъществяване.
 Какво би трябвало да създадем, с цел да притеглим щастието в живота си? Какво би трябвало да създадем, с цел да притеглим щастието в живота си?
В момента Венера минава в знака на Стрелец и ще остане там през идващите три седмици. Това значи, че предстоят огромни промени в...

3) " Нямам потребност от застраховка "

Ще се изненадате какъв брой хора не са застраховали жилището си, себе си и даже колата си (да, с гражданска отговорност, която е задължителна), тъй като си мислят, че няма смисъл и може да им се размине. Ако се случи пожар, наводнение на жилището или нещо друго, то тогава те нямат никаква отбрана и нямат сумата, която да покрие тези разноски. А още по-лошо е, като става дума за застраховка живот - представете си, че цялото семейство разчита на вас да осигурите приходите и внезапно става нещо с вас.

Помислете добре над тези неща. Понякога евтиното излиза скъпо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР